Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Het is niet alleen supermakkelijk om te maken, maar ook een echte klassieker die altijd een glimlach aan tafel tovert. Perfect om samen van te genieten met familie of vrienden!
Malse gehaktballetjes
In veel Hollandse recepten worden de gehaktballetjes op hoog vuur gebakken, toegevoegd aan de tomatensaus en opgediend. In Italië worden de gehaktballetjes vaak langzaam in de tomatensaus gegaard om de smaken goed te laten ontwikkelen en de gehaktballetjes heerlijk mals te maken. Dit duurt over het algemeen zo’n 30 tot 45 minuten, maar is een beetje afhankelijk van de grootte van de gehaktballetjes.
Tips voor perfecte Italiaanse gehaktballetjes:
- Aanbraden: Bak de balletjes kort aan in een airfryer of koekenpan met wat olie tot ze een mooie korst hebben. Zo worden ze stevig en krijgen ze extra smaak.
- Rustig sudderen: Zet het vuur laag en laat ze rustig pruttelen in de saus in een gesloten pan met het liefst een dikke bodem (bijv. een braadpan).
- Proeven: Na 30 minuten kun je een balletje testen op gaarheid. Als ze mals en sappig zijn, zijn ze klaar.
Familiegerechten, Makkelijke recepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Vleesrecepten
Deel je reactie