Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Spaghetti met sardines en peterselie-broodkruim
Grappig hoe het tij kan keren. Zo at ik vroeger mijn pasta overgoten met romige saus en huiverde ik van ingeblikte vis, nu eet ik pasta het liefst zo puur mogelijk en staan er altijd blikjes sardines en ansjovis in onze kelderkast. Voor mij zijn ze inmiddels een onmisbare smaakmaker in tal van gerechten. Deze spaghetti met ingeblikte sardines en krokant peterselie-broodkruim is eenvoud op zijn best en laat zien dat je met weinig en relatief goedkope ingrediënten een waanzinnig smaakvol gerecht op tafel kunt toveren.
Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
- 200 g spaghetti
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 citroen, rasp en ca. 2 el sap
- 2 blikjes sardines op olie
- Handvol kleine cherry-, of romatomaten, in vieren gesneden
- 1 witte bol, of 2 sneetjes witbrood
- 2 el fijngehakte peterselie
- Olijfolie
Verder nodig
Keukenmachine of staafmixer, grote kookpan, ruime koeken-, of hapjespan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 graden en laat het broodje circa 20 minuten in de oven drogen, maar niet kleuren. Maal het broodje fijn in de keukenmachine.
Verhit de koekenpan met een flinke scheut olie en voeg het broodkruim en de peterselie toe. Bak op laag vuur, totdat het broodkruim krokant en goudbruin is.
Schep het broodkruim op een bord en veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier.
Verhit de koekenpan met wat olie uit een opengetrokken blikje sardines en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de tomaten toe en bak op laag vuur verder.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de bereiding op het pak beetgaar. Voeg de sardines met olie, de citroenrasp en het citroensap toe aan het tomatenmengsel (ingeblikte sardines zijn direct klaar voor consumptie: ze bevatten geen graatjes) en warm even door.
Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en roer de tomaten-sardinesaus erdoor.
Breng op smaak met zout en peper. Schep direct op borden en bestrooi met het peterselie-broodkruim.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Visrecepten
om 16:54
En waar blijft de citroen?
om 19:09
Oeps. Aangepast. Mijn dank is groot Irene! 🙂