Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Spareribs in huisgemaakte barbecuemarinade
Voorheen dacht ik altijd dat zelf spareribs maken een tijdrovend klusje was, die je beter aan de slager kon toevertrouwen. Echter, niets is minder waar! Je maakt ze namelijk heel makkelijk en minstens net zo lekker zelf. Toch is die slager wel heel belangrijk. want je hebt hem nodig voor de allerlekkerste varkensribben die je maar kunt krijgen!
In dit recept worden de spareribs bereidt in de oven. Wil je de spareribs graag op de barbecue roosteren, bereidt ze dan eerst in de oven en leg ze daarna nog even op de barbecue. Je kunt de spareribs ook een dag van tevoren al bereiden in de oven, laten afkoelen en de volgende dag op de barbecue gooien.
Ingrediënten
- 2 kg rauwe, ongemarineerde spareribs, zilverkleurige vlies aan de onderkant van de ribben verwijderd (vraag dit aan je slager)
- Snufje zout
- 300 g barbecuesaus, zelfgemaakt of kant en klaar
- 1 sinaasappel, alleen de rasp (optioneel)
Verder nodig
Braadslee, aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden. Bestrooi de spareribs een beide kanten met zout en smeer ze in met barbecuesaus.
Bedek met aluminiumfolie en zet de braadslee 50 tot 60 minuten in de oven.
Bedruip het vlees iedere 15 minuten met de barbecuesaus om ervoor te zorgen dat het vlees niet uitdroogt.
Het vlees is klaar als het zacht en mals is en makkelijk loslaat van het bot.
Verwijder de laatste 15 minuten van de oventijd het folie, zodat de spareribs kunnen kleuren, of gril de spareribs nog even kort op de barbecue.
Snijd de ribben los, laat 2 botjes aan elkaar zitten, en serveer. Bestrooi de spareribs vlak voor serveren eventueel met geraspte sinaasappelschil.
Eet smakelijk!
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Deel je reactie