Spareribs (van de Big Green Egg)

Spareribs van de Big Green Egg. Fall of the bone tender met een sticky glaze. Wees gewaarschuwd, na het proeven van deze zelfgemaakte spareribs wil je ze niet anders meer! Zelfs in menig (grill)restaurant zal je ze niet lekkerder krijgen. Serveer ze met versgebakken frietjes en coleslaw of salade. 

3-2-1 methode

Deze goddelijke spareribs maakten we met de 3-2-1 methode op de Big Green Egg. Dit betekent dat je de spareribs eerst 3 uur (ingesmeerd met een rub of kruidenmengsel) indirect op de kamado legt om te roken. Daarna pak je ze in met alufolie en voeg je wat appelsap of whiskey (Johan deed allebei) toe, vouw je ze dicht en laat je ze 2 uur indirect verder garen (door de stoom worden ze mals). Dan verwijder je het folie en smeer je ze in met barbecuesaus of marinade en grill je ze nog 1 uur onafgedekt indirect op het rooster. Dan krijgen ze dat lekkere sticky laagje! De tijden (3 uur, 2 uur en 1 uur) zijn een richtlijn want de exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de spareribs. Zo duurde het bij ons zeker een uur langer voordat het vlees makkelijk van het bot losliet. In plaats van 3-2-1 hielden wij 3-3-1 aan. Maar het zou dus ook kunnen dat het korter duurt.

Uit de oven

Je kunt deze spareribs ook in de oven maken op dezelfde manier en op dezelfde temperatuur.

Familiegerechten, Kamado recepten, Zomerrecepten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde