Bereiding
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
Klop de eidooiers in een hittebestendige kom au bain-marie samen met de overige suiker tot het mengsel licht van kleur is en de dikte heeft van vla. Haal van het vuur af.
Klop de mascarpone in twee porties door het eidooiermengsel. Spatel tot slot het stijfgeklopte eiwit door de crème.
Meng de koffie en likeur in een schaaltje. Doop een speculaasje kort in de koffie en leg in de schaal. Doe hetzelfde met de overige speculaasjes tot de bodem in een enkele laag bedekt is. Verdeel de helft van de mascarponecrème erover en strijk glad. Bedek met de overige in koffie gedipte speculaasjes en eindig met de overige mascarponecrème. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi vlak voor serveren met cacaopoeder en de achtergehouden verkruimelde speculaasjes.
Deel je reactie