Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Speculaasmuffins
Gisteren deelde ik deze gevulde speculaaskoeken, vandaag zijn de speculaasmuffins aan de beurt! Een heerlijk luchtig en smeuïg cakeje met subtiele speculaassmaak. Perfect om op tafel te zetten tijdens de sinterklaasintocht!
Als je nu de keuken induikt kun je over dertig minuten al een hap nemen van deze lekkernij! De meeste ingrediënten staan waarschijnlijk standaard in je keukenkast.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 el speculaaskruiden
- 125 ml zonnebloemolie
- 125 ml melk
- 150 g bloem
- Half zakje bakpoeder
- Geschaafde amandelen voor garnering
Verder nodig
8 kartonnen muffinvormpjes (ik kocht ze bij de Hema), elektrische handmixer, zeef, spatel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de eieren en suiker luchtig. Voeg de speculaaskruiden, olie en melk toe en klop verder. Roer de bloem en het bakpoeder door elkaar en zeef in drie porties boven het beslag. Spatel door het beslag.
Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag. Bestrooi de bovenkant met de geschaafde amandelen. Bak circa 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Sinterklaas recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 13:15
Hoe veel kcal zitten er in een muffin
om 12:21
Ik hoop dat het jou lukt om mij toe te voegen
om 15:57
Ben ze nu aan het maken. Is het 180 graden in een heteluchtoven?
om 09:39
Leuk recept.
Kan ik de zonnebloemolie vervangen door roomboter?
om 10:29
Ik weet niet of de verhoudingen dan nog kloppen, maar je kunt het proberen Irma!