Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Speels & Smakelijk: chocoladeflikken
Wat is er nu leuker dan een feestelijke kindertraktatie?
Ik zou het ook niet weten. Met wat chocola en nootjes maak je in een handomdraai deze genotvolle chocoladeflikken. Ik koos voor pecan, cranberry, pistache en amandel omdat dochterlief daar zo dolverliefd op is. Maar varieer gerust naar hartenlust met de ingrediënten; daag je kinderen uit om er hun eigen speelse draai aan te geven: gekleurde muisjes, vrolijke sprinkles, M&M’s, nogatine, geraspte kokos – de versiermogelijkheden zijn oneindig. Of maak oer-Hollandse musket- of studentenflikken! Allemaal even lekker.
Zin in chocoladeflikkenlolly’s? Druk dan een cakepopstokje in het nog gesmolten chocoladerondje en laat het smulgeluk rustig uitharden. Leuk om op school uit te delen als verjaardagstrakatie!
Ingredienten
- 200 g chocolade (puur, melk, wit, of gebruik gekleurde Candy Melts)
- 50 g ongezouten pecan
- 50 g gedroogde cranberry
- 50 g ongezouten pistache
- 50 g amandelen, zonder vlies
Verder nodig
Siliconen bakmat, of vel bakpapier
Bereiding
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie (in een kom, boven een pan met warm water). Roer de gesmolten chocolade glad en schep met een eetlepel bergjes chocolade op het bakmatje. Strijk met de achterkant van de lepel uit tot een rondje. (Je kunt de gesmolten chocolade ook in een spuitzak doen en bergjes chocolade op het bakblik spuiten.) Leg op elk chocoladerondje een pecan, cranberry, pistache en amandel en laat de chocolade volledig hard worden.
Leg de chocoladeflikken op een mooie schaal en geniet.
om 17:20
Oooh dit is zooo lekker!