Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Speels & Smakelijk: gevulde courgettebootjes
Vandaag in Speels & Smakelijk een kind-kan-de-was-doen-recept met courgette in de hoofdrol. Courgette heeft een hele zachte smaak en is daarom erg geliefd bij kinderen. Door de courgette te vullen met gehakt en kikkererwten, maak je er een volledig vullend hoofdgerecht van. Lekker makkelijk en daar houden we van op woensdagmiddag! Kikkererwten kennen we natuurlijk van hummus en falafel, maar eigenlijk kun je alle kanten op met deze veelzijdige peulvrucht. Ze zitten bomvol koolhydraten, vezels en zijn rijk aan eiwitten, ijzer en B-vitamines. Ken je ze nog niet? Dan is het de hoogste tijd om dat te veranderen!
Hoofdgerecht voor 4 tot 6 personen – 15 minuten + 25 minuten in de oven
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 150 g rundergehakt
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt in een zeef
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 ei
- 1 el paneermeel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- Paar takje peterselie, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper uit de molen
- Bakje cherrytomaten, gehalveerd
Verder nodig
Ovenschaal, zeef, aluminiumfolie, houten prikkers, wit papier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef.
Snijd de courgettes over de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een theelepel. Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn.
Meng in een kom het gehakt met de sjalot, knoflook, ei, paneermeel, paprikapoeder, komijn en peterselie. Roer de kikkererwten en de helft van het courgettevruchtvlees door het gehakt (de andere helft mag weg) en breng goed op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in met olie. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten eromheen, besprenkel alles met wat olijfolie en giet een half kopje water over de cherrytomaten.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 15 tot 20 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak de courgettes nog 10 minuten verder, of totdat het gehakt gaar is en de courgettes beetgaar zijn.
Knip uit het papier zeilen voor de boot, kleur ze in en rijg ze aan de houten prikkers. Prik de zeilen in de courgettes. Serveer de courgetteboten met de cherrytomaten.
Eet smakelijk!
Kinderrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Vleesrecepten
om 20:42
Hoeveel gram kikkererwten heb je gebruikt?
Ik heb een groot en klein blikje haha
om 10:17
Het is alweer even geleden dat ik dit recept maakte Evelien, maar zo te zien op de foto gebruikte ik een groot blik.
om 12:03
En als ze dan ook nog kunnen varen, is het feest helemaal compleet! 😉
om 08:36
Mmm lekker! Ik vind gevulde courgette altijd iets feestelijk hebben, top!