Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Speels & Smakelijk: hawaïschuitjes
Schip ahoy maatjes!
Als een trotse stuurvrouw stond ik in de keuken. Naar mijn liefste matroos riep ik: ‘Alle hens aan dek! Voor de lunch maken we Hawaïschuitjes!’
De kleine matroos beantwoordde mijn oproep met een diepe zucht. Wat bleek? Ella-Marie was niet zeeziek, maar wilde nu eens broodjes zonder fratsen.
Maar helaas, de zeewaardige trots van de kapitein was groot: in het dok werd getimmerd en gedaan, de zeilen werden gehesen en de broodjes gingen te water.
Toen Ella-Marie de vloot voorbij zag varen, ging ze overstag: ‘Hé, die wil ik ook!’
Kapitein en matroos genoten nog lang van een heerlijke lunch en droomden saampjes stiekem van witte stranden in verre landen.
Ingrediënten voor 4 schuitjes
- 2 bruine afbakpistoletjes
- 4 plakjes ham
- 4 plakjes kaas
- 2 plakken ananas, gehalveerd
- 1 komkommer
- Smeerboter
Verder nodig
4 satéprikkers, kaasschaaf of dunschiller
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de pistoletjes over de lengte doormidden en besmeer beide helften met smeerboter. Beleg elke helft met een plakje ham, half plakje ananas (of twee halve plakken kan natuurlijk ook) en bedek met kaas. Bak de pistoletjes 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en het brood goudbruin.
Snijd ondertussen de komkommer, over de lengte, in dunne linten. Zet een houten prikker in het midden van de pistoletjes en prik de komkommer eraan, zodat het lijkt op het zeil van een boot.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip
Dit gerecht inspireerde me tevens voor een nieuwe Mieks Special: Mac & Cheese Hawaï
Deel je reactie