Sperziebonen in romige dillesaus

Dit is een snel en makkelijk te maken bijgerecht; sperziebonen in een romige dillesaus. De dillesaus wordt gemaakt van crème fraîche en verse dille en geeft de sperziebonen een heerlijk romige en frisse smaak. 

Bijgerecht voor 2-3 personen

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 1 flinke el crème fraîche
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

DSC_9500_800x536

Bereiding
Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden.

DSC_9494_800x536

DSC_9490_800x536

Halveer de sperziebonen. Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook ze beetgaar.

DSC_9501_715x600

Giet ze af, doe ze terug in de pan en roer de crème fraîche en dille erdoor.

DSC_9512_800x536

DSC_9524_763x600

Warm op laag vuur even zachtjes door. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Wij serveerden de boontjes met mini-gehaktballetjes in à la minute tomatensaus en aardappelquenelles.

Sperziebonen in romige dillesaus

Eet smakelijk!

Hoofdgerechten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde