Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Sperziebonen in romige dillesaus
Dit is een snel en makkelijk te maken bijgerecht; sperziebonen in een romige dillesaus. De dillesaus wordt gemaakt van crème fraîche en verse dille en geeft de sperziebonen een heerlijk romige en frisse smaak.
Bijgerecht voor 2-3 personen
Ingrediënten
- 400 g sperziebonen
- 1 flinke el crème fraîche
- 1 el verse dille, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden.
Halveer de sperziebonen. Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook ze beetgaar.
Giet ze af, doe ze terug in de pan en roer de crème fraîche en dille erdoor.
Warm op laag vuur even zachtjes door. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Wij serveerden de boontjes met mini-gehaktballetjes in à la minute tomatensaus en aardappelquenelles.
Eet smakelijk!
Deel je reactie