Spinazie-risotto met geitenkaas

Spinazie-risotto met geitenkaas

Hoera! Ik heb weer een heerlijk risotto gerechtje voor jullie klaarstaan. Vandaag een variant met spinazie, zachte geitenkaas en zoete maiskorrels. Verrukkelijk! Tja, ik krijg er nu eenmaal geen genoeg van. 🙂 Risotto is lekker, makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee varieëren. Wat wil een mens nog meer!

Hoofdgerecht voor 3 personen – 40 minuten – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 250 g risottorijst
  • 225 g diepvriesspinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 2 kippen- of groentebouillontabletten
  • Klein blikje mais
  • Olijfolie

spinazierisotto-8282

Bereiding
Verhit een ruime hapjes- of braadpan met wat olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook aan, totdat ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak kort even mee.

Verkruimel de bouillontabletten over de rijst, voeg de spinazie toe en voeg zoveel water toe, totdat de rijst net onder staat.

Kook de risotto op laag tot middelhoog vuur zachtjes gaar. Roer regelmatig en voeg steeds opnieuw wat water toe als het vorige is opgenomen. Als de risotto beetgaar is roer je de mais en geitenkaas erdoor en warm even mee.

Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat een minuutje staan. Schep de risotto in diepe borden en serveer.

Spinazie-risotto met geitenkaas

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Risotto recepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. geert van haren

    Ik had net jouw spinazierisotto gemaakt en gegeten en ik moet zeggen dat hij voortreffelijk gesmaakt heeft en beslist een van mijn favoriete zal worden.
    Ik hoop dat ik er dit weekend eindelijk maar toe kom om kaasballetjes met de parmaham te gaan maken.
    Ik vertel je hoe ze mij gesmaakt hebben.

    Vriendelijke Groetjes Geert.

    1. Leuk om te horen Geert! Ook hier is hij favoriet. Ben ook heel benieuwd wat je van de geitenkaasballetjes vindt… 🙂

  2. Mirte

    Dat ziet er weer goed uit, gelijk maar gekopieerd zodat ik het binnenkort kan gaan maken.

  3. Kirsten

    Wat leuk die combi mais en spinazie, geitenkaas. Ga het zeker eens proberen 😀

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde