Ingrediënten
Spinazie stamppot
- 1,2 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
- 750 g diepvries spinazie à la créme
- 60 g Parmezaan, geraspt
- Pesto gehaktballetjes
- Optioneel toevoegen, zie onderstaande tip!
Tijd voor een makkelijke maaltijd! Deze stamppot met spinazie à la crème en Parmezaan staat in een mum van tijd op tafel. Sappige pesto gehaktballetjes maken het smulfeest compleet!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Stamppotrecepten, Vleesrecepten
Spinazie stamppot
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Voeg nog extra wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes, olijven en (geroosterde) pijnboompitjes toe aan de stamppot.
Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten kokend water. Ontdooi de spinazie in een afgesloten pan op middelhoog vuur. Bereid ondertussen de pestogehaktballetjes.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer de spinazie à la crème en Parmezaan (houd wat achter voor garnering) door de aardappelpuree. Proef en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper uit de molen. Als je van pit houd net zoals ik kun je ook een snuf gedroogde chilivlokken toevoegen. (Zie ook onderstaande tip!)
Serveer de spinazie stamppot met de pesto gehaktballetjes en bestrooi met de achtergehouden Parmezaan.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 14:30
Hoe maak je de pestogehaktballetjes??
om 11:08
Zie de link bij ingrediënten Astrid.
om 15:58
kun je ook verse spinazie gebruiken?
om 09:47
Ja hoor Danielle, dat kan zeker! Verse spinazie kun je eerst even bakken in wat olijfolie met een teentje knoflook en wat zout en peper tot ze slinken, dan in een zeef vocht eruit drukken en door puree roeren, of de blaadjes rauw door de hete puree roeren.
om 15:10
Afgelopen weekend gemaakt, het was heerlijk! De pan was helemaal leeg…… ??
om 17:16
Yeah! Superleuk om te horen! 🙂
om 09:52
Ik heb dit recept maandag gemaakt en ik, mijn partner en onze 2 kinderen hebben ervan zitten te smullen! Onze zoon van 9 zei: Dit is een toprecept! Kortom hier verschijnt het vaker op tafel!
om 10:10
Oh, wat een mooi compliment van je zoon! 🙂 Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!