Ingrediënten
- 1/2 basisrecept pannenkoeken
- Handje verse spinazie, grof gehakt
- 200 g Philadelphia roomkaas
- 125 g crème fraîche
- 3 el verse bieslook, in smalle ringen
- Zwarte peper uit de molen
- 300 g gerookte zalm
- Vloeibare bakboter
Deze spinaziepannenkoek met roomkaas en gerookte zalm maakte in enkele weken geleden op de Woonmarkt in Tiel. Het thema van de woonmarkt was duurzaam wonen en er was mij gevraagd om een gerechtje te koken op inductie. Ik kook zelf nog op gas maar wil in de nabije toekomst wel overstappen op inductie. Mijn moeder kookt ook al jaren op inductie en zou inmiddels niet meer anders willen. Het voordeel van koken op inductie? Het is snel, veilig en makkelijk om schoon te maken! Afijn, ik maakte dus dit lekkere gerechtje om uit te delen en het was zo’n succes dat ik het recept graag met je deel.
De hoeveelheden hieronder zijn voor circa vier personen als lunch, maar je kunt ze ook als hoofdgerecht voor twee serveren.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Maak het pannenkoekbeslag volgens dit basisrecept en roer de gehakte spinazie door het beslag.
Verhit een koekenpan met een scheutje bakboter en laat even uitbruisen. Schenk wat pannenkoekbeslag in de pan en draai de pan rond om het beslag te verdelen. Bak de pannenkoek enkele minuten op middelhoog vuur tot de onderkant makkelijk loskomt. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant licht goudbruin. Schuif de pannenkoek op een bord. Bak op dezelfde manier de andere pannenkoeken. Je kunt ongeveer 6 pannenkoeken van het beslag bakken. Houd ze warm.
Klop de roomkaas los met de crème fraîche en roer de bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Besmeer de pannenkoeken met het roomkaasmengsel en beleg met wat zalm. Rol de pannenkoek op en serveeer.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie