Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Spruitjes met pancetta en marsala
De rokerige smaak van pancetta en de zoete smaak van de Marsala combineren werkelijk fantastisch met de wat bittere spruitjes. Een verrukkelijk Italiaans bijgerecht!
Pancetta is Italiaans buikspek dat een aantal maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt heerlijk gekruid met o.a. kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilië. De smaken variëren van droog (secco), halfdroog (demisecco) tot zoet (dolce).
Ingrediënten
- 500 gram spruiten
- 100 gram pancetta blokjes
- 5 el Marsala (halfdroog of zoet)
Bereiding
Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook. Was de spruitjes en verwijder de harde wortelaanzet aan de onderkant. Kook de spruitjes een minuut in kokend water en spoel ze dan direct af met koud water.
Laat ze goed uitlekken. Bak de pancetta in een koekenpan met anti-aanbaklaag langzaam uit, totdat het vet begint te smelten en ze goudbruin kleuren.
Blus de pancetta af met de marsala en laat kort even inkoken.
Voeg dan de spruitjes toe en bak mee totdat ze beetgaar zijn, en licht beginnen te kleuren.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Italiaanse recepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Groente recepten
om 22:13
Hoi Annemieke,
Kan je dit van te voren al maken en nog even opwarmen?
om 12:44
Ja hoor, dat kan!
om 15:10
Hoi Annemiek
Ik heb ze gemaakt en ze waren
(tromgeroffel) Heeeeel erg lekker
En niet alleen met Kerst.
Groetjes Lya
om 22:25
Erg leuk om te horen Lya! Bedankt!
om 12:16
Heb je spruitjes gemaakt en zelfs mijn dochter vond ze lekker!
om 14:29
Kijk, dat is nou leuk om te horen Joys! 🙂