Bereiding
Kook de aardappels in een ruime pan met licht gezouten kokend water tot ze zacht zijn. Giet ze af en stamp ze met de melk en roomboter tot een smeuïge puree. Roer de peterselie door de puree en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
Breng ondertussen als de aardappels koken een pan met water aan de kook voor de spruitjes. Voeg de spruitjes toe aan het kokende water en kook circa 2 tot 3 minuten, zodat ze nog bite hebben. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Roer de spruitjes door de aardappelpuree. Houd warm.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de amandelen enkele minuten tot ze beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan op een bord. Verhit de koekenpan opnieuw zonder boter of olie en voeg de chorizo toe. Bak chorizo op hoog vuur tot ze hun vet loslaten en beginnen te kleuren. Schep de helft van de chorizo en een beetje van het vrijgekomen chorizovet door de stamppot. Schep de overige chorizo op een bordje met keukenpapier en laat uitlekken.
Schep de spruitjesstamppot op borden en garneer met de amandelen en chorizo.
Deel je reactie