Een voorjaarsstamppot met raapstelen, graskaas en spekjes. Raapstelen zijn een voorjaarsgroente die je qua smaak een beetje kunt vergelijken met spinazie en rucola. De jonge, frisse blaadjes en steeltjes zijn knapperig en licht pittig van smaak. Als ik ze zie liggen in de winkel twijfel ik geen moment. Die gaan mee naar huis! Onlangs kreeg ik van Hoogendoorn Kaas een mooi stuk graskaas en ik besluit de raapstelen en graskaas samen te verwerken in een heerlijke voorjaarsstamppot. Met wat geroosterde pijnboompitjes en cherrytomaatjes geef ik er een heerlijke Italiaanse draai aan.
Graskaas
Na een lange winter op stal mogen de koeien begin april eindelijk weer het grasland op. Graskaas moet minimaal 4 weken rijpen en dus is de eerste graskaas vanaf eind mei weer verkrijgbaar. Het verse gras zorgt ervoor dat de kaas heerlijk zacht en romig wordt! Bij Hoogendoorn Kaas kun je graskaas bestellen in hun webshop (voor 15:00 uur besteld is morgen in huis!), of kopen in hun kraam. Dan kun je hem ook gelijk proeven!
Lenterecepten, Snelle recepten, Stamppotrecepten, Vleesrecepten
om 15:25
Recept van de week gemaakt en wat een heerlijke smaak explosie zeg! De recepten zijn zo vol van smaak allemaal dat manlief er nog wel even aan moet wennen! (Wat de boer niet kent…) 😂
Heb er de volgende dag ook nog lekker van gegeten toen was hij minder blij door de knoflook 🤣🤣
Ik ben om en ga nog veel meer recepten van je maken! 😃
om 16:41
Bedankt voor je leuke reactie en mooie compliment Pauline! Nog veel kook- en smulplezier gewenst!