Ingrediënten
- Kippenvleugels
- Kipkruiden
- Teriyakisaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
In dit recept laten we je zien hoe je deze smakelijke sticky kippenvleugels kunt maken. De kippenvleugels worden eerst lekker gekruid en langzaam gegaard op de kamado, totdat ze mals en doordrenkt zijn met de rokerige smaken van houtskool. Vervolgens zetten we de kers op de taart met onze (zelfgemaakte) teriyaki saus, die elke hap omtovert tot een culinair meesterwerk.
Zoals de naam al zegt zijn kippenvleugels de vleugels van een kip. Het vlees is lekker sappig en mals. Vanwege hun smaak en grootte zijn ze heel geschikt als borrelhapje.
Kippenvleugels worden ook wel TV-sticks genoemd, omdat je ze makkelijk met de hand kunt eten. Ik maak deze sticky kippenvleugels graag in het weekend om als snack of hapje bij een mooie sportwedstrijd te serveren. Je kunt ze ook laten rondgaan op een verjaardag of feestje. Succes gegarandeerd!
In dit recept ga je de kip eerst kruiden om hem een lekkere smaak te geven. Als de kip mals is lak je hem met een plakkerige, kleverige saus voor het sticky laagje. Deze saus kan variëren in smaak, maar meestal zit er suiker of honing in de saus waardoor hij mooi gaat karameliseren. Ik gebruik in dit recept teriyakisaus, maar barbecuesaus of chilisaus zijn ook heerlijk. Probeer zelf wat jouw favoriet is!
Je kunt deze kippenvleugels ook in de oven maken, op dezelfde temperatuur als hieronder beschreven. Verdeel de kippenvleugels dan over een bakblik met bakpapier zodat ze niet vast blijven plakken.
Of je nu een doorgewinterde barbecue professional bent of net begint aan je rookavontuur, dit recept is een must-try voor iedereen die houdt van de perfecte combinatie van rook en teriyaki. Dus, stook die kamado op en laten we samen een onvergetelijke smaakervaring creëren.
Laten we beginnen!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 11:08
Hoi,
Is het ook mogelijk om dit in de airfryer te maken of in de pan te bakken?
Groet Wilma
om 11:21
Hoi Wilma, ja hoor dat kan. In de airfryer kun je ze 20 tot 25 minuten bakken op 180 graden. In de pan bakken kan denk ik ook wel, maar de exacte tijd hierbij durf ik niet te zeggen omdat ik hier zelf geen ervaring mee heb.
om 18:04
Top bedankt
om 15:02
Deze ga ik zeker maken binnenkort, maar…… ik mis kijkje in de keuken week 38 of heb ik het mis, ik geniet er iedere week weer van.
Gr. Tilly
om 11:21
Hoi Tilly, we zijn inderdaad gestopt met het Kijkje in de keuken.