Bereiding
Verwarm de slowcooker voor op stand ‘high’.
Verhit de koekenpan met een flinke kneep vloeibare bakboter en laat heet worden. Verdeel het vlees in een enkele laag in de koekenpan – waarschijnlijk moet je het vlees in meerdere keren bakken – en bestrooi met zout en peper uit de molen. Bak het vlees aan beide kanten kort aan tot het begint te kleuren. Schep het vlees in de slowcooker. Verdeel de kruidnagels en laurierblaadjes over het vlees.
Doe indien nodig wat extra boter in de koekenpan en voeg de uien toe. Bak al roerend op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak kort even mee. Blus de uien af met het bier en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut zachtjes pruttelen. Giet de uien en het bier over het stoofvlees.
Besmeer het brood met de mosterd en leg met de mosterdkant naar beneden op het vlees. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees op stand ‘high’ in circa 5 uur, of tot het vlees makkelijk uit elkaar valt als je erop drukt met een vork. Korter of langer dan 5 uur kan dus ook!
Wij serveerden het stoofvlees met zelfgemaakte frieten en dronken er natuurlijk een lekker Bockbiertje bij. Genieten!
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Bier Butler App.
om 14:28
Heb dit recept maar vlees is heel droog, weet niet wat er mis is gegaan, zou smeuïger moeten zijn meer saus.
om 11:35
Hoi Erik, wat jammer om te horen. Als het vlees droog is denk ik dat je het langer moet stoven. Mijn ervaring is dat het vlees uiteindelijk altijd een keer zacht wordt.
om 12:59
Hoi Annemiek, kan ik ook runderpoulet gebruiken ipv riblappen?
om 13:43
Ja hoor John, dat kan!
om 14:15
Hoi Annemiek,
Ziet er heerlijk uit.
Ik heb echter geen slowcooker.
Is dit gerecht ook op een andere wijze te bereiden?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
om 11:38
Ja hoor, je kunt het ook gewoon in de braadpan bereiden. Bak het vlees dan aan in de braadpan en schep op een bord. In het bakvet de uien bakken en afblussen met bier en suiker. Dan het vlees terug in de pan in het vocht leggen, deksel op de pan en stoven maar, let op niet laten koken alleen zachtjes laten pruttelen. Gebruik indien nodig een sudderplaatje als het te hard gaat. In de braadpan kan het vlees iets sneller gaar zijn. Af en toe dus even controleren.
om 14:41
1 flesje bier genoeg? Geen bouillon?
om 11:15
Hoi Mieke, 1 flesje is idd genoeg in dit recept omdat het in de slowcooker wordt bereid. Omdat er dan bijna geen vocht verdampt hoef je minder vocht toe te voegen. Ik gebruikte geen bouillon. Als je het vlees goed op smaak brengt met zout en peper dan is dat in principe niet nodig. Je kunt natuurlijk altijd wat extra zout of een 1/2 verkruimeld runderbouillonblokje toevoegen als je dat wilt of nodig vindt.
om 11:41
Héérlijk! Ben gek op slowcooker recepten, dit recept is 1 van mijn favorieten. Groetjes, Charlotte 🙂
om 09:10
Heerlijk recept, en super makkelijk te maken! dit komt nog vaak bij ons op tafel;)
om 09:29
Superleuk om te horen Mandy! 🙂
om 09:45
Hoi Annemiek,
Als ik minder wil maken kan ik dan gewoon alles halveren?
Zo leuk dat kijkje bij jullie in de keuken!
om 15:32
Ja hoor Mandy, dat kan! 🙂
om 16:12
Ik wil dit recept morgen maken. Ik wil een dubbele portie maken. Moet ik dan alles dubbel doen? Ook de het bockbier?
om 17:23
Ik wil het morgen maken, in de slowcooker. Maar net wat Kitty zegt.. waarom vloeibare bakboter.. boter smelt vanzelf en geeft zoveel meer smaak aan je eten…
om 20:36
Waarom zou je vloeibare bakboter gebruiken. Zo ongezond. Gewoon roomboter: puur natuur en lekkerder. En haal je vlees een uur van te voren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen, anders is de kans heel groot dat het vlees taai blijft.
om 21:53
O o geen wit brood… Ook niet te koop meer… Kan ik iets anders gebruiken? Groetjes Jeanette
om 09:17
Hoi Jeanette, hopelijk is het nog gelukt?! Brood zorgt voor binding en geeft een vollere smaak. Je kunt de saus eventueel ook binden met een maizenapapje, maar brood voegt ook qua smaak wat extra’s toe.
om 23:30
Hallo
Heb de boodschappen binnen voor dit recept. Dit weekend wil ik mijn Ierse riblappen in de oven doen. Op hoeveel graden raad je me aan en voor hoe lang(ong.).
Alvast bedankt!
Een fijne dag toegewenst!
Groetjes
Mada
P.S. Volgende week ga ik jouw recept met spätzle en champignons maken-kan niet wachten, het wordt vast lekker.
om 08:33
Hoi Mada, belangrijk is dat je het vocht eerst aan de kook brengt en dan direct het vuur/oven laag zet. Elke oven werkt anders dus durf geen exacte oventemperatuur aan te geven. Begin bijv. op 120 graden en controleer dan regelmatig hoe het gaat. Net zoals op het gasfornuis moet het vocht heel zachtjes pruttelen, maar het mag niet meer koken. Succes!
om 23:37
Hallo Annemiek,
Is het mogelijk dit zonder slow cooker te maken? En zo ja, hoe? 🙂
Groetjes Dieke
om 10:41
Hoi Dieke, ja hoor dat kan! 🙂 Bak het vlees dan aan in een braadpan en schep eruit. Dan de uien bakken in het braadvet zoals hierboven omschreven. Dan het vlees weer terug in de braadpan bij de uien en saus en het brood erop. Deksel erop en op een sudderplaatje (of heel laag vuur) laten stoven. Vocht mag niet koken, maar alleen heel zachtjes pruttelen. In een braadpan gaat het sneller dan in een slowcooker. Ik schat tussen de 2, 5 en 3,5 uur. Ligt een beetje aan het vlees. Kan ook (veel) langer duren. Succes!
om 20:59
Het smaakte goed!
om 17:22
Hoi, kan ik ook runderfond ipv het biertje gebruiken?
om 10:44
Hoi Mandy, dat kan, maar waarom zou je dat doen? Bier geeft echt een speciale smaak en bovendien vervliegt de alcohol. Probeer het dus eerst gewoon eens met een lekker biertje! Als het je niet bevalt (wat zeker niet gaat gebeuren ;)) kun je het later altijd nog met fond maken.
om 23:29
Hallo
Heb de boodschappen binnen voor dit recept. Dit weekend wil ik mijn Ierse riblappen in de oven doen. Op hoeveel graden raad je me aan en voor hoe lang(ong.).
Alvast bedankt!
Een fijne dag toegewenst!
Groetjes
Mada
P.S. Volgende week ga ik jouw recept met spätzle en champignons maken-kan niet wachten, het wordt vast lekker
om 18:31
Héérlijk, heb het vandaag gemaakt gewoon in de pan en zeker voor herhaling vatbaar!
om 13:54
Klinkt goed, het is echt weer stoofvlees tijd! Vorige week het Limburgs zoervleis gemaakt.
Alleen in plaats van de slowcooker ben ik lekker met mijn snelkookpan in de weer :’)
om 17:21
Hoi! Kan ik ook runderfond ipv het biertje gebruiken?