Ingrediënten
- 1,2 kg riblappen, op kamertemperatuur en in middelgrote stukken gesneden
- Olijf- of zonnebloemolie om in te bakken
- 1 grote ui, in halve ringen gesneden
- 3 knoflooktenen, uitgeperst
- 2 takjes tijm
- 3 laurierblaadjes
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 rundvleesbouillonblokje, verkruimeld
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 100 ml rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes à 400 g
- 1 el suiker
- 2 tl (milde) azijn
- 250 g pompoen, in blokjes
- 250 g wortel, in plakjes
- Optioneel, 1 flinke el maizena
om 04:34
Ik vond het superlekker en wil het graag voor mijn vrienden maken maar kan een kind van 6 hier ook van eten ivm de rode wijn die er in gaat? Mieke
om 09:56
Hoi Mieke, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! Een kind kan hier zeker van mee-eten, de alcohol vervliegt tijdens het langdurige kookproces.
om 15:53
Wat een lekker recept, ga hem zeker een keer uitproberen.
Helaas ben ik allergisch voor knoflook, heb jij misschien een tip wat ik evt als vervanging kan gebruiken?
om 11:04
Hoi Thera, je kunt de knoflook ook gewoon weglaten!
om 02:48
Heerlijke recepten ?