Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 g rundergehakt
- 45 g paneermeel
- 2 el mosterd
- 1 el paprikapoeder
- 1 ei
- Bosje platte peterselie, fijngehakt
Stroganoffsaus
- 2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden
- 400 g champignons, in plakjes gesneden
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 el paprikapoeder
- 70 g tomatenpuree (klein blikje)
- 1 runderbouillonblokje
- 200 ml kook-, of slagroom
- Worcestersaus en tabasco, optioneel voor extra pit!
- Eventueel aardappelzetmeel of maizena om de saus te binden
Verder nodig
- Hapjespan met deksel
om 16:22
Wij hebben dit recept ook al een paar keer gemaakt. Dus dat betekent dat het heel lekker is. Omdat we kha eten heb ik het paneermeel weggelaten en er knolselderijpuree bij geserveerd. Bloemkoolrijst zou idd ook heel goed kunnen.
Super lekker recept. Doen!
om 14:49
ik heb dit ook eens gemaak met kippebouten hmmmm superlekker t’was even lekker met die fameuse lekkere saus
om 15:23
Super lekker en handig om restjes groente op te maken!
om 11:40
Kan ik de paprika vervangen door een andere groente? Want hier lusten ze geen paprika. Ziet er mij wel lekker uit, zou het graag proberen, maar dan zonder paprika.
Alvast dank.
om 12:06
Hoi Maggy, je kunt ze weglaten of andere groenten toevoegen zoals bijv. sugar snaps, lente-ui, spinazie, sperziebonen, courgette, etc.
om 21:38
Was echt heel erg lekker! Met krieltjes gegeten.
om 16:48
Heerlijk gerecht!! Ik heb dit gerecht gemaakt toen mijn ouders bleven eten met gebakken opbak aardappeltjes. Mijn ouders waren helemaal onder de indruk. Ik ga dit gerecht vaker maken.
om 11:24
Superleuk om te horen Janine! 🙂
om 00:43
Superrecept dank u toppertje
om 15:57
Hoi! Weet iemand toevallig of Dijon mosterd ook geschikt is voor in de balletjes? Die heb ik namelijk nog in huis!
om 16:52
Die is zeker geschikt Pamela! Het is mijn favoriete mosterd die ik eigenlijk altijd in alle recepten gebruik. 🙂
om 15:45
Oh kijk, dat komt zeker goed uit dan! Bedankt voor je antwoord?.
om 18:42
Hi Annemiek,
Leuk recept! Ik ben fan van je website =)!!
Gekke vraag misschien, kan ik hier ook een braadpan voor gebruiken?
om 12:40
Leuk om te horen Demi en dat kan zeker! 🙂
om 14:27
Ja hoor, die gebruik ik ook, gaat prima.
om 13:41
Geen zout toevoegen is beter voor de gezondheid,ik vind dat juist fijn ?
om 15:48
Heerlijk gerecht. Ook lekker met vegetarische balletjes. Ingrediënten, zoals mosterd en perselie, voor gehakt gewoon ad saus toegevoegd.
om 15:41
Moet er helemaal geen zout bij de gehaktballetjes? Zou iets zout (of kruiden met zout) aan de balletjes toevoegen en dan evt. iets minder zout (half bouillonblokje) aan de saus toevoegen. Verder een TOP recept! Deze week maar weer eens maken.
om 14:50
Een klein scheutje wodka, eventueel geflambeerd, maakt het nog interessanter.
om 18:21
Al een paar keer gemaakt is heerlijk. In plaats van gehaktballetjes ook al eens varkenshaasje gebruikt.
om 22:18
Kan ik deze schotel afwerken met een lekkere aardappelpuree zodat ik een complete ovenschotel heb
om 10:47
Ja hoor, dat kan!
om 18:06
Net weer gemaakt. Echt 1 van de vele favoriete KL-recepten van ons.
om 11:52
kan men dit gerecht invriezen?
om 10:02
Ja hoor Yvonne, dat kan.
om 19:14
Te veel reclame voor een pan en de stroganoff is niet heel echt
om 18:04
Zeurpiet….
om 11:42
Ik zou dit recept graag in de slowcooker maken. Hoe lang zou het er dan in moeten?
om 11:47
Ik durf geen exacte tijd aan te geven Monique, omdat ik dit zelf nog niet gedaan heb. Ik schat dat de gehaktballetjes ongeveer een uur nodig hebben in de slowcooker om gaar te worden, maar korter of langer kan ook.
om 14:11
Hallo, Wij zouden dit gerecht graag eens maken voor een feestje. We zouden het op voorhand maken, maar hoe warmen we dit dan best terug op? Gewoon in de pan of beter in de oven? Alvast bedankt!
om 16:20
Hoi Valerie, beide manieren zijn mogelijk! Maakt niet zoveel uit, zolang het gerecht maar goed is afgedekt tijdens het opwarmen. Ik zou de balletjes en de saus apart bewaren en pas tijdens het opwarmen bij elkaar doen. Anders worden de balletjes misschien te droog.
om 13:15
Zou ik dit een dag van te voren kunnen maken en bewaren in de koelkast en dan de volgende dag opwarmen?
om 17:34
Super lekker en zeker voor herhaling vatbaar
om 19:43
Heerlijk gerecht! Wij hebben er een eigen twist aan gegeven. Geen champignons er door maar wel knoflook en spercieboontjes erdoor. Lekker met bloemkoolrijst… jammie superlekker gegeten?
om 22:28
Wat een lekker recept is dit, balletjes gedraaid en even aangebakken. Daarna de paprika, ui en champignons erbij. Ik heb er gebakken aardappeltjes (met rode schil) bij geserveerd.
De kinderen waren wat minder gecharmeerd, maar manlief en ik hebben gesmuld. Deze gaat nog een keer in de herhaling.
Het is heel makkelijk te maken.
Desnoods doe je er nog de restjes groenten doorheen die op moeten, dat kan heel goed met dit recept.
om 10:54
Leuk om te horen Marbia dat het gesmaakt heeft!
om 10:50
Heerlijk recept dit! Ik had geen tijd om balletjes te draaien, maar gewoon gehakt toevoegen is ook lekker. Wat minder water toegevoegd, werkte prima. Ik laat volgende keer het bouillonblokje weg, want het lijkt me smaakvol genoeg door alle andere kruiden. Ik heb er gepofte aardappels bij geserveerd. Toprecept dat ik zeker vaker ga maken!
om 13:34
Hoi Paulien, leuk om te horen dat je een eigen twist eraan hebt gegeven en dat het heeft gesmaakt! 🙂
om 16:51
Vervang het water met droge witte wijn, nog lekkerder
om 06:46
Wat is een leuke vervanger voor champignons? Dit gerecht lijkt mij heerlijk, maar mijn darmen kunnen niet tegen champignons.
om 11:18
Hoi Ellen, champignons zijn niet echt te vervangen. Je kunt ze gewoon weglaten of een andere groente gebruiken die je lekker vindt.
om 13:48
Lijkt me lekker! Is mie erbij ook een goed idee? ?
om 17:26
Hoi Karin, waarom niet. Als je dat zelf lekker vindt kan het gewoon! 🙂
om 13:54
Heerlijk gerecht. Vanavond met spätzle. Makkelijk maken ook nog. Bedankt voor het recept.
MVG
Janwillem
om 13:56
Goed idee Janwillem, spätzle erbij! Mmmm… Eet smakelijk alvast! 🙂
om 19:12
Super lekker. Gehaktballetjes waren mals en saus was heerlijk. Ik heb deze geserveerd met een gratin van pastinaak en pompoen. Dank je wel voor het delen van dit recept!
om 10:59
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Christel! De gratin klinkt ook heerlijk erbij!
om 20:40
Het was héérlijk!!
om 19:08
Jammer, dit is pure reclame voor de pannen. Boeeee
om 10:41
Boeeee, wat een kinderachtige reactie Herman. Dit recept deel ik gratis met jou en ik geef duidelijk aan dat het om een gesponsord artikel gaat. KL is geen liefdadigheidsinstelling en moet ook gewoon geld verdienen net als ieder ander bedrijf.
om 15:33
Hoi, net gemaakt super lekker.! Alleen iets teveel vocht, volgende keer misschien iets minder water, maizena lijkt me niets, is er iemand die dat al gedaan heeft. Wat ik lastig vond waren de gehaktballen, moeilijk hoor om ze zonder boter dicht te schroeien.
om 17:55
Ik vind de saus vaak ook iets te dun. Laatste keer dat ik het gerecht heb gemaakt heb ik er iets minder water bij gedaan. Maar ik heb ook een keer maizena gebruikt, gaat prima, proef je niets van en maakt de saus dan wat dikker.
om 22:30
Ik heb wel boter gebruikt om de gehaktballetjes aan te bakken, anders bakten ze aan mijn pan aan. Ik heb geen hapjespan gebruikt, maar de pan waarin ik voorheen mijn rundvlees stoofde. Dat ging prime en smaakte evengoed lekker.
om 14:40
Je kan er ook allesbinder er door strooien klontert niet en wordt lekker gebonden
om 21:16
Hoi hoi, ik heb dit recept al een paar keer gemaakt super Dankje voor dit heerlijke gerecht. Echt een favoriet hier in huis??
om 13:53
Wat voor soort mosterd heb je gebruikt? 🙂
om 16:39
Hoi Heline, ik gebruik altijd Dijonmosterd. 🙂
om 19:23
Hoi, ik zou dit recept graag willen proberen, kan dat ook in de slowcooker?
om 16:41
Hoi Wietske, de gehaktballetjes en de saus zou ik eerst bereiden in de koekenpan om aan te bakken maar daarna kun je ze verder garen in de slowcooker.
om 21:33
Hoihoi, ik wil dit recept graag proberen. Zou ik de saus ook kunnen invriezen als er over blijft?
om 15:19
Heb het gisteren gemaakt met kipdijreepjes en patat erbij, heerlijk was het!
om 14:31
Hier staat het nu op het fornuis.
om 10:52
Hoi, wij hébben gisteren het stroganoff pannetje met gehaktballen gegeten was erg lekker. Ga zo door gr Math
om 13:53
Superlekker, één van onze favorieten geworden! Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes.
om 16:15
Kan dit gerecht ook bereid worden in een slowcooker? Zo ja, hoe lang dan op low/high?
om 10:13
Ik ga het maken volgens de beschrijving, maar ik doe er geen water bij. Daarna in de slowcooker en 2 uurtjes op low (gok ik ? zo). Lijkt me erg lekker met inderdaad gebakken aardappels of aardappelkroketjes.
om 09:45
Heerlijk,ga het vandaag weer maken en eten,!
om 21:59
Bedankt voor dit heerlijk recept.
om 15:10
Was heel erg lekker !!! Goed recept; heb er wat bloem over gedaan tijdens het bakken van de ui en paprika en nog een paar gehakte augurkjes er door gedaan. Heerlijk !
om 11:54
Goed idee Ria om er wat gehakte augurkjes doorheen te doen. 🙂 Lekker!
om 17:42
Super lekker!!! Voor herhaling vatbaar
om 12:22
Leuk om te horen Nancy!
om 15:27
Hallo
Met een bindmiddel anders wat waterig [kookroom]
smaak nu wel een beetje flauw ik denk dat het door de maïzena komt.
Probeer het de volgende keer met de slagroom .
om 19:28
Heerlijk recept! Dat gaan we zeker nog eens maken.
om 14:33
Leuk om te horen Marijke!
om 19:01
Hebben al verschillende van uw gerechten gemaakt, lekker maat dit is een topper!
om 10:43
Superleuk om te horen! 🙂
om 14:42
Hallo,
We hebben dit gisteren gemaakt.
Heerlijk,iedereen was er dol op.
Reactie van mijn kleindochter van 4 jaar. Bompa jij hebt heel lekker gekookt?
om 15:45
O het mooiste compliment dat er maar bestaat! 🙂
om 12:02
Heerlijk van het weekend gemaakt, ,Manlief smulde ervan ,nog sous over gaat vanavond over de snitsel
om 14:55
Leuk om te horen Marianne! 🙂 En goed idee trouwens om de rest over een schnitzel te doen. Heerlijk!
om 11:38
Hoe lekker ziet deze stroganoff er uit, wahh! Leuk pannetje ook!
om 21:06
Van de week gegeten, was erg lekker!
om 17:38
Vanavond gegeten….was echt heerlijk!
om 21:01
Heerlijk! Inmiddels ook variatie gemaakt met kabeljauw ipv gehakt en erwtjes ipv de groenten. Ook lekker.
Mooie kooksite!!
om 17:09
Oh, dat klinkt ook goed!
om 08:34
Ik wil dit recept gaan maken, alleen lust ik geen champignons. Heb je idee voor alternatief?
om 22:11
Hoi Annemiek,
Wat een heerlijk recept; we hebben er echt van genoten! Lekker met krieltjes en een zelfgemaakte salade! Voor herhaling vatbaar!.
om 10:29
Superleuk om te horen Angélique! 🙂
om 20:14
Wij hebben het vanavond gegeten. Ik heb het bereid in de MC , dus een iets andere volgorde. Het smaakte heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar. Wij hebben hwet gegeten met rijst.
om 19:32
Heerlijk gegeten vanavond. We hadden er rijst bij. Zeker voor herhaling vatbaar.
om 12:12
Lijkt me een heerlijk recept, heb alleen niet zo’n pan. Kan ik het ook in een Tajine bereiden??
om 10:10
Ja hoor Marianne, dat kan.
om 18:44
Vandaag voor t eerst gemaakt, echt heerlijk! Geserveerd met witte rijst, de pannen zijn leeg ?
om 10:43
Lege pannen zijn altijd een goed teken! 🙂
om 18:17
Heerlijk, vanavond gemaakt met zoete aardappel als bijgerecht. Helemaal top??
om 10:43
Leuk om te horen Debby!
om 17:10
Op het menu vanavond…heerlijk !!
om 08:55
Zaterdag gemaakt en het smaakte erg goed! Mijn moeder zei toevallig gisteren dat ze een lekker recept had gezien, haha deze dus. Zij gaat het van de week maken.
We hadden nog een heeeel klein beetje over, dat heb ik nu lekker mee naar mijn werk 🙂
om 10:35
Haha, toplunch Elisa! 🙂
om 18:24
Wij zijn gek op dit soort heerlijke eenpansgerechten, die gaan we op zeker eens klaarmaken.
om 00:31
Heerlijk gerecht, ontzettend van genoten. Nu een keer de champignonroomsaus.
om 15:44
Leuk om te horen Angie!
om 20:41
Heerlijk gerecht! Met veel (keuken)liefde van genoten!❤
om 15:23
Haha, superleuk om te horen Carmen!
om 14:21
Een Stroganoff hoort dus inderdaad met bloem…
Mis in het recept de augurken (brunoise gesneden) en de wodka.
Een klein beetje bruine saus (braadvet gehaktballetjes)….
Verder hou ik ervan als het garnituur een beetje knapperig is…
om 09:44
Het was echt lekker met stokbrood en sla en rijst gegeten maar dat vind ik wan veel gerechten van jou ga nu ook de bami pangang maken
om 15:20
Superleuk om te horen Helene! 🙂
om 17:26
Erg lekker gerecht. Gegeten met turks brood.
heb het gerecht iets aangepast door erop het eind een glas witte wijn door de saus te doen
om 15:37
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Gerard. Je kunt de groenten ook afblussen met een scheut wijn of wodka, even laten inkoken en dan de room en bouillon toevoegen.
om 20:28
Heerlijk blijvertje………thanks!
om 15:31
You’re welcome!
om 15:20
Hallo Annemiek
Wat heb je weer een heerlijk recept samen gesteld.
gisteren gegeten, super lekker !!!
om 15:30
Superleuk om te horen Anneke! ?
om 01:20
Nu graag eens wat vega recepten
om 11:14
Volop keuze Heidy: https://www.keukenliefde.nl/category/menu/hoofdgerecht/vegetarisch/
om 18:35
Ik heb vanmiddag het Stroganoffeit pannetje met gehaktballetjes gemaakt, wat een geweldig lekker recept. We hebben er gebakken aardappeltjes bij gehad, heerlijk, er is nog genoeg over dus eten we morgen nog eens dit heerlijk Stroganoff pannetje.
We doen er aardappelpuree bij.
Groetjes,
Bert Schreuder.
om 11:11
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Bert!
om 18:01
Vanmiddag gemaakt voor vanavond , net buikjes rond gegeten, was SUPER lekker!!!
om 11:10
Leuk om te horen Marja!
om 11:35
De saus indikken met maïzena is op zich wel effectief, maar een beetje een lapmiddel wat langzaamaan jammer genoeg de standaard aan het worden is.
De echte hobbykok zal natuurlijk na het aanfruiten van de groenten en de tomatenpuree één of twee eetlepels bloem toevoegen en even meebakken om daarna de bouillon en kookroom toe te voegen. De saus dikt dan vanzelf in zonder dat je ‘m hoeft in de koken of lapmiddelen hoeft te gebruiken.
om 12:49
Hoi Hans, waarom is maizena een lapmiddel? Zoals je zelf al aangeeft is maizena een effectief middel om saus te binden. Vooraf bloem toevoegen kan inderdaad ook.
om 22:33
Moet er geen zout door de gehakt?
om 12:50
Zondag gemaakt, van restljes vlees, over gehouden van het gourmetten,prima gelukt.