Bereiding
Klop in een ruime kom de slagroom met de helft van de suiker stijf. Klop in een andere kom de Monchou met de overige suiker zacht en romig. Roer de slagroom en Monchou door elkaar tot ze goed zijn gemengd. Indien gewenst kun je de monchouroom nu in een spuitzak doen om de room netjes in de glaasjes te spuiten. Bewaar zolang in de koelkast.
Hak de stroofwafels in kleine stukjes.
Verdeel om en om laagjes monchouroom, stroopwafel en karamel in de glaasjes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met wat stroopwafelkruimels en karamelsaus.
Serveer direct.
om 11:43
Hoi Annemiek, kan dit ook met mascarpone ipv monchou?
om 07:34
Ja hoor Esther, dat kan!
om 22:32
Hoi, mijn MonChou-slagroom-mengsel was best dun en de stukjes stroopwafel bleven er niet op liggen. Ook de caramelsaus zakte er direct doorheen. Hoe zorg ik dat het mengsel wat dikker wordt? Dank voor je reactie!
om 09:59
Hoi Jella, wat vervelend dat het mengsel dun bleef. Ik heb het recept iets aangepast, als je de slagroom stijf klopt en dan mengt met de roomkaas moet het lukken!
om 12:07
Kan die ook dag van te voren maken?
om 13:53
De room kun je van tevoren maken. De laagjes maak je het beste vlak voor serveren anders wordt de stroopwafel zacht.
om 13:34
Hoelang kun je het mengsel bewaren in de koelkast?
om 17:07
Ongeveer 8 maanden
om 13:36
Lekker toetje ga het zeker maken
om 18:24
We hebben deze net gemaakt!! Hij was overheerlijk!!!! Smullen geblazen.
om 08:50
Yeah! Superleuk om te horen! 🙂
om 10:36
En wat doe je uiteindelijk met de geklopte slagroom….? Dat staat namelijk nergens….
om 15:08
Dankjewel voor je oplettendheid Renee, ik heb het direct aangepast!
om 20:00
Wat voor een glazen gebruik je? Zijn het speciale dessertglazen?
om 20:01
Ik zie het al staan. Slecht gelezen,sorry!
om 14:16
Ik ga het nu voorbereiden, kan ik de monchou beslag in een spuitzak bewaren in de koelkast. En dan vanavond serveren
Gr Gina
om 22:07
Dan kan Gina! 🙂
om 09:03
Ik heb de glazen van de kleine Nutella potjes gespaard. Dit zijn hele mooie glaasjes voor zulke toetjes. Er zit ook een wit dekseltje op dus handig als je ze van te voren wil maken en af wil dekken in de koelkast.
om 10:24
Wat een goed idee! Bedankt voor de tip! 🙂