Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 160 graden. Vet het cakeblik in met boter of olie en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Klop de zonnebloemolie, basterdsuiker en vanillesuiker en eieren circa 5 minuten met de mixer op hoge snelheid.
Roer in een kom het bakmeel en het zout door elkaar. Zeef het bakmeel in drie stappen boven het beslag en spatel er luchtig doorheen. Spatel tot slot de gehakte stroopwafel door het beslag. Schep het cakebeslag in het cakeblik en bak in het midden van de oven 50 minuten.
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat verder op het rooster afkoelen.
om 14:06
Wat voor oven gebruik je en mag je tussentijds het blik draaien?
om 17:04
Ik heb geen zelfrijzend bakmeel.
Kan het ook met gewone bloem?
om 09:24
Hoi Lynette, dat kan. Je moet dan wel ook bakpoeder toevoegen om het te laten rijzen.