Sublieme saffraansaus voor bij een visgerecht

Sublieme saffraansaus voor bij een visgerechtDeze heerlijke schuimige saffraansaus van meesterkok Angélique Schmeinck smaakt goddelijk bij vis. Ik serveerde hem met kabeljauw als voorgerecht tijdens ons kerstdiner en het was een regelrechte hit! De saus is zo lekker dat ik hem bijna als soep zou serveren…

Het voorgerecht van vis met witlof en schuimige saffraansaus zag ik 24 kitchen en kun je hier teruglezen. Het was echt een groot succes! Zoals je kunt zien was ik erg royaal met de saus. Wellicht is het voor de opmaak van het bord mooier om iets minder saus op te scheppen… 🙂 De saus kun je prima van tevoren maken en op het laatste moment alleen even opwarmen en met de staafmixer schuimig kloppen.

Ingrediënten voor 4 personen
100 g sjalotten
4 el olijfolie
1 pluk saffraan
200 ml droge witte wijn
150 ml visbouillon (of kruiden- of groentebouillon)
350 ml slagroom

Bereiding
Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de saffraan toe en laat 10 seconden fruiten. DSC_0631_800x536Blus af met witte wijn en laat tot de helft inkoken. DSC_0636_800x536Dit duurt circa 5 minuten maar is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de pan die je gebruikt. Hoe groter de pan, hoe sneller het vocht kan verdampen. Schenk de bouillon en slagroom erbij, breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken.Sublieme saffraansaus voor bij een visgerechtBreng op smaak met een beetje zeezout en witte peper uit de molen. Pureer de saus met de staafmixer en schenk door een bolzeef in een schone pan.

DSC_0640_800x536Je kunt de saus nu direct serveren of laten afkoelen en later gebruiken.Sublieme saffraansaus voor bij een visgerechtServeer de saus bij een stukje witvis of zalm. Eet smakelijk!

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Themarecepten, Kerstrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. Geert

    Je gooit in je ontgoocheling wel veel op een hoopje, Olga: naast de ontevredenheid over de saffraansaus (die bij mij helemaal top was vandaag) klaag je ook nog over het witlof en de zeeduivel… en da’s dan allemaal de schuld van deze saus, of wat? Zo klinkt het in ieder geval.

  2. Hans

    Heerlijke saus! Gebruikt bij verse tagliatelle met spinazie en scholfilet die ik nog over had van de dag ervoor.

  3. Olga

    Ik had hoge verwachtingen en dit recept gemaakt voor het kerstdiner: het was een grote deceptie. De saffraansaus was vrij bitter en erg dun, de witlof taai (nog nooit gebeurd) en de (dure) zeeduivel gewoon niet lekker, terwijl ik aardig kan koken en me exact aan de receptuur heb gehouden. Ik zeg: niet doen!

    1. Bart

      Heb de saus net af om vanavond te serveren bij quenelles van snoekbaars. Mooie subtiele wel wat dunne saus, waar ik (na proeven) iets meer visfond in heb gedaan dan de aangegeven hoeveeheid voor bouillon. Maar het eindresultaat is wat mij betreft top!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde