Bereiding
Verhit de koekenpan. Strooi de amandelen in de pan en laat ze op middelhoog vuur goudbruin kleuren. Schep regelmatig om. Schuif de amandelen op een bord en zet opzij.
Was de kersen en ontpit ze. Verwarm de kersen samen met de suiker en het citroensap op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost en samen met het vrijgekomen kersensap een laagje siroop vormt op de bodem van de pan. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan om ze warm te houden.
Verhit de koekenpan met wat boter. Klop in een kom de melk, kaneel en het ei los. Wentel de plakken suikerbrood één voor één door het melkmengsel en leg ze in de koekenpan. Gebruik twee koekenpannen om alles tegelijk te bakken of bak in twee porties. Bak de wentelteefjes op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Serveer de suikerbroodwentelteefjes met de warme kersen en siroop en bestrooi met de geroosterde amandelen. Lekker met een dot lobbig geklopte slagroom.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Betuwe Kers.
Deel je reactie