Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de spaghetti. Voeg als het water kookt de spaghetti toe en een kook beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking. Giet de spaghetti af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan en hussel om met een scheutje olijfolie of zonnebloemolie zodat de spaghetti niet gaat plakken.
Verhit een ruime wok- of hapjespan met een scheutje olie en voeg ui en knoflook toe. Fruit op middelhoog vuur tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de kip, gemberpoeder, 5-kruidenpoeder, tomatenpuree, het bouillonblokje en de ketjap asin en -manis en bak 2 minuten verder of tot de kip gaar is.
Voeg de spaghetti en de selderij toe en hussel goed door het kipmengsel. Verwarm tot alles door en door warm is.
om 18:37
Hoe maak je de zoetzure komkommer klaar wat je hier als bijgerecht bij kan serveren?
om 11:41
Hoi Bianca, ik heb een link toegevoegd naar een lekker recept! 🙂
om 15:32
Is de 500 gr gekookte of ongekookte spaghetti
om 16:18
Ongekookte!
om 04:13
Heel lekker, ik heb een beetje prei erin voor een mooie kleur, heerlijk…
om 12:38
ik ga het vanavond maken heb net alles gehaald in de supermarkt doe er wel kroepoek en atjar bij maar dat is persoonlijk.
om 19:29
Vanavond gemaakt..zelf nog wel wokgroente eraan toegevoegd.
Was verrukkelijk lekker ???
om 09:24
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Pien! 🙂
om 18:13
Goedemiddag,
Wat voor soort bouillon blokje gebruik je hiervoor?
Bedankt.
Groetjes Rita
om 18:29
Ik gebruik zelf (bijna) altijd kippenbouillontabletten omdat die een hele lekkere smaak geven. Maar een groentebouillontablet kan ook prima.
om 16:36
Wat is 5-kriidenpoeder? Welke kruiden?
om 15:13
Dat is een specerijenmengsel en heet 5-kruidenpoeder of 5-spice. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen bij de specerijen.
om 10:49
Ik maak het ook altijd, doe er alleen surinaamse kruidenpasta bij van ga je lobi,heerlijk!
om 10:50
Faja Lobi