Surinaamse bami

Surinaamse bami wordt gemaakt met spaghetti in plaats van bami en is ontzettend lekker! Het wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals (zoetzure) komkommers, tomaat en Surinaamse sambal. Ook gemarineerde en gebakken kip wordt er vaak bij geserveerd maar ik bak de kip gewoon mee met de bami. Dat is net zo makkelijk en lekker! 

Menu, Wereldgerechten, Surinaamse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Pastarecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(21 stemmen)
14 reacties

Deel je reactie

  1. Bianca

    Hoe maak je de zoetzure komkommer klaar wat je hier als bijgerecht bij kan serveren?

    1. Hoi Bianca, ik heb een link toegevoegd naar een lekker recept! 🙂

  2. X van Kaat

    Is de 500 gr gekookte of ongekookte spaghetti

    1. Ongekookte!

  3. Maggy Lewis

    Heel lekker, ik heb een beetje prei erin voor een mooie kleur, heerlijk…

  4. willem

    ik ga het vanavond maken heb net alles gehaald in de supermarkt doe er wel kroepoek en atjar bij maar dat is persoonlijk.

  5. Pien

    Vanavond gemaakt..zelf nog wel wokgroente eraan toegevoegd.
    Was verrukkelijk lekker ???

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Pien! 🙂

  6. Rita

    Goedemiddag,
    Wat voor soort bouillon blokje gebruik je hiervoor?
    Bedankt.
    Groetjes Rita

    1. Ik gebruik zelf (bijna) altijd kippenbouillontabletten omdat die een hele lekkere smaak geven. Maar een groentebouillontablet kan ook prima.

      1. Ineke

        Wat is 5-kriidenpoeder? Welke kruiden?

        1. Dat is een specerijenmengsel en heet 5-kruidenpoeder of 5-spice. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen bij de specerijen.

          1. Petra

            Ik maak het ook altijd, doe er alleen surinaamse kruidenpasta bij van ga je lobi,heerlijk!

          2. Petra

            Faja Lobi

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde