Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Tagliatelle met doperwten en ham-roomsaus
Dit is een supermakkelijk en heerlijk gerecht, tagliatelle met doperwten en ham-roomsaus. Perfect om te maken op een gehaaste doordeweekse werkdag, wanneer je niet lang in de keuken wilt staan maar toch lekker wilt eten.
Ingrediënten
- 300 g tagliatelle
- 150 g diepvriesdoperwten
- 150 g beenhamblokjes
- 200 ml room
- Stukje blauwaderkaas
- Parmezaanse kaas
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 glas droge witte wijn
- Olijfolie om in te bakken
Verder nodig
grote kookpan, hapjes- of koekenpan met deksel
Bereiding
Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg de pasta toe, roer even door en kook verder zoals omschreven staat op het pak.
Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie en fruit het sjalotje aan, hij mag niet bruin worden.
Voeg na een minuut de knoflook toe en fruit even mee. Dan de doperwten en hamblokjes erbij, een minuut meebakken en vervolgens afblussen met een flinke scheut witte wijn.
Doe de deksel op de pan en laat dit een minuut of vier zachtjes pruttelen. Giet de pasta af als hij nog een lichte ‘bite’ heeft, doe terug in pan en roer even goed door. Laat nog een klein bodempje kookvocht bij de pasta zitten, dit voorkomt dat de pasta aan elkaar vast gaat plakken. Voeg de slagroom en blauwaderkaas toe aan de doperwten.
Beng dit aan de kook en laat het geheel nog een minuut, zonder deksel, zachtjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met zout en peper en meng de tagliatelle erdoor.
Schep in diepe pastaborden en garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten
om 17:45
Mag het ook zonder wijn?
om 09:25
Ja hoor.
om 14:15
Ik ga dit recept morgen voor mijn familie koken, ben heel benieuwd! 🙂
om 17:52
Wat leuk Maxime! Ik hoop dat het bij iedereen in de smaak valt!
om 22:25
Ja ze vonden het erg lekker, het was alleen wel veel haha.
om 08:53
Je kunt het prima invriezen Maxime!
om 13:31
Heerlijk maar veel calorieën vlg. Mij daar moeten we ook op letten
om 17:47
Je kunt de slagroom natuurlijk ook vervangen voor de lichtere variant, kookroom (light). Ik ben zelf nu eenmaal dol op de volle en romige smaak van slagroom, die is voor mij onvervangbaar.