Ingrediënten
- 350 g tagliatelle
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 knoflookteen, uitgeperst
- 125 g gerookte spekblokjes
- 1 broccoli
- 200 g peulen
- 1 bakje Bousin Cuisine
- Parmezaanse kaas
- 30 g pijnboompitten
- Olie om in te bakken
Dit is een recept dat ik al jaren op tafel zet: tagliatelle met broccoli, spekjes en kaassaus. De combinatie klopt gewoon en iedereen vind het lekker. Vroeger maakte ik de kaassaus met een pakje, tegenwoordig gebruik ik graag een kuipje Boursin Cuisine. Dat is nóg makkelijker en sneller .
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
In plaats van Boursin cuisine kun je ook kookroom gebruiken waarin je wat kaas of gewone Boursin laat smelten.
Schil de broccolistronk en snijd in plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Was de peulen en laat uitlekken. Kook de pasta beetgaar in een ruime pan met licht gezouten water. Kook in een andere pan de broccoli en peulen beetgaar — je kunt de groente ook tegelijk met de pasta in dezelfde pan koken, houd dan wel rekening met een aparte bereidingstijd.
Verhit ondertussen en koekenpan met wat olie en bak de spekjes op middelhoog vuur, totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee, totdat de ui zacht is. Voeg de Boursin Cuisine toe en warm goed door. Giet de pasta en groenten af en voeg toe aan de saus. Proef en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper uit de molen.
Schep de pasta op borden en garneer met de parmezaan en pijnboompitten.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 13:38
Hoi Annemiek,
Je schrijft met kaassaus, alleen gaat er helemaal geen kaas in de saus in je recept?