Deze tagliatelle met roomsaus, ham, spinazie en champignons ken je misschien van een pakje, maar deze variant maak je helemaal zelf. Ik beloof je, het is net zo makkelijk en snel (hij staat in 15 minuten op tafel) en véél lekkerder.
Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie
Voor dit heerlijke pastagerecht gebruik ik tagliatelle maar je kunt ook andere pasta naar keuze gebruiken zoals penne, fusilli, farfalle of macaroni. De roomsaus maak je heel eenvoudig met boter, bloem, bouillon en room. Of je slagroom (30 – 35% vet) of kookroom (20% vet) gebruikt maakt niet zoveel uit, maar kookroom bevat een stuk minder vet (zeker de light variant, die bevat 7% vet) en geeft net zo’n romige smaak.
Vegetarisch
Ik gebruik een runderbouillonblokje waardoor de roomsaus een krachtige smaak krijgt, maar als je dit gerecht vegetarisch wilt maken kun je ook een groentebouillontablet gebruiken. De ham kun je dan achterwege laten.
Variant met kip
Een variant met kip is ook lekker. Bak dan hieronder bij stap 1 eerst gekruide kipblokjes, of -reepjes (filet of dijfilet kan allebei, net wat je voorkeur heeft) goudbruin en gaar. Schep ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Ga verder met stap 1 en volg het recept. Voeg de kip in stap 5 tegelijk met de spinazie en ham weer toe en warm nog even door.
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten
om 08:12
Heerlijk! mijn man is dol op champignons en met de verse spinazie erbij een gezonde maaltijd (ik doe wel iets meer spinazie)
om 15:09
Kan dit ook met diepvries spinazie? De a la creme versie of de gehakte?
om 15:26
Ja hoor, dat kan. Wel eerst even ontdooien.
om 21:11
Genoten van dit lekkere recept.
In korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel.
om 07:03
Ik heb het recept gisterenavond uitgeprobeerd en het smaakte naar meer.
om 15:27
Leuk om te horen Koen! 🙂
om 18:46
Het smaakte heerlijk. 😉🌸😉
om 15:27
Wat leuk om te horen! 🙂
om 14:35
Dit lijkt mij een lekkker recept
om 13:20
Echt een heerlijk recept! Ik ga hem zeker vaker maken en doorsturen naar de andere mensen
om 13:21
Leuk om te horen Carlijn! 🙂
om 11:27
Wat is de toegevoegde waarde van de bloem toevoeging?
om 13:21
Door de bloem wordt de saus lichtjes gebonden.