Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie

Deze tagliatelle met roomsaus, ham, spinazie en champignons ken je misschien van een pakje, maar deze variant maak je helemaal zelf. Ik beloof je, het is net zo makkelijk en snel  (hij staat in 15 minuten op tafel) en véél lekkerder.

Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie

Voor dit heerlijke pastagerecht gebruik ik tagliatelle maar je kunt ook andere pasta naar keuze gebruiken zoals penne, fusilli, farfalle of macaroni. De roomsaus maak je heel eenvoudig met boter, bloem, bouillon en room. Of je slagroom (30 – 35% vet) of kookroom (20% vet) gebruikt maakt niet zoveel uit, maar kookroom bevat een stuk minder vet (zeker de light variant, die bevat 7% vet) en geeft net zo’n romige smaak.

Vegetarisch

Ik gebruik een runderbouillonblokje waardoor de roomsaus een krachtige smaak krijgt, maar als je dit gerecht vegetarisch wilt maken kun je ook een groentebouillontablet gebruiken. De ham kun je dan achterwege laten.

Variant met kip

Een variant met kip is ook lekker. Bak dan hieronder bij stap 1 eerst gekruide kipblokjes, of -reepjes (filet of dijfilet kan allebei, net wat je voorkeur heeft) goudbruin en gaar. Schep ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Ga verder met stap 1 en volg het recept. Voeg de kip in stap 5 tegelijk met de spinazie en ham weer toe en warm nog even door.

Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie

 

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(94 stemmen)
13 reacties

Deel je reactie

  1. Diny

    Heerlijk! mijn man is dol op champignons en met de verse spinazie erbij een gezonde maaltijd (ik doe wel iets meer spinazie)

  2. Sandra

    Kan dit ook met diepvries spinazie? De a la creme versie of de gehakte?

    1. Ja hoor, dat kan. Wel eerst even ontdooien.

    2. Corrie verwijmeren

      Genoten van dit lekkere recept.
      In korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel.

  3. Koen Gijsbers

    Ik heb het recept gisterenavond uitgeprobeerd en het smaakte naar meer.

    1. Leuk om te horen Koen! 🙂

  4. Pieta

    Het smaakte heerlijk. 😉🌸😉

    1. Wat leuk om te horen! 🙂

  5. Marry

    Dit lijkt mij een lekkker recept

  6. Carlijn Jansen

    Echt een heerlijk recept! Ik ga hem zeker vaker maken en doorsturen naar de andere mensen

    1. Leuk om te horen Carlijn! 🙂

  7. Wat is de toegevoegde waarde van de bloem toevoeging?

    1. Door de bloem wordt de saus lichtjes gebonden.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde