Ingrediënten
- 1 pak lange vingers
- 250 g mascarpone
- 500 ml opgeklopte slagroom met suiker
- 1 el witte basterdsuiker
- 1 koffiekopje sterke koffie
- 1/2 koffiekopje karamelsiroop
- 2 el cacaopoeder
- 25 g pure chocolade
Verder nodig
- Springvorm van 23 cm
Dol op tiramisu? Dan ga je deze tiramisutaart geweldig vinden! Het is een snelle variant zonder ei en zonder alcohol dus ook kinderen en zwangere vrouwen mogen er lekker van genieten.
Kookvideo's, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Dit dessert is ook leuk om te serveren in dessertglaasjes! Vul de glazen voor 3/4 met het mascarponemengsel en steek in elk glas een in koffie gedipte lange vinger. Bestrooi met geraspte chocolade. Bekijk hier hoe ze er uitzien.
Zet de koffie en laat afkoelen. Vet de springvorm in met wat neutrale olie en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de mascarpone los met de basterdsuiker en spatel de slagroom erdoor. Roer glad.
Meng de koffie met de karamelsiroop in een kom en dip de lange vingers erin. Leg de lange vingers met de koffiekant naarboven op de bodem van de springvorm. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover, gevolgd door een tweede laag lange vingers. Bedek met het overige mascarponemengsel.
Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur tot maximaal 24 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder en rasp de pure chocolade eroverheen. Verwijder de springvorm en snijd in punten.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 21:04
Vandaag gemaakt en het was heerlijk!!! Ik heb nog wel een klein beetje amandel aroma aan de koffielikeur toegevoegd en de volgende keer dip ik de lange vingers daar iets langer in. Ik had dit dessert in een rechthoekige ovenschaal gemaakt, dat kan ook prima.
om 23:03
Ik wil de taart maandagavond serveren, als ik het einde van de zaterdagmiddag maak is de taart dan nog vers genoeg? Of toch liever pas maandag maken?
om 09:31
Hoi! Je kunt hem zeker al eerder maken, een dag van tevoren heeft de voorkeur, dan kunnen de smaken lekker in de lange vingers trekken!
om 20:30
Hoi hoi, heb de taart gemaakt maar je kon de tiramisu niet goed proeven…??
Rara hoe kan dat. Heb t filmpje nog gekeken, ik facht mss d elange vingers lanfer dippen maar dat doe j toch ook niet volgens mij ?
om 09:39
Hoi Ria, lastig te zeggen, welke smaak mis je precies…? Als het om de koffiesmaak gaat kun je de lange vingers gerust iets langer in het koffiemengsel dopen zodat ze de smaak beter kunnen opnemen.
om 19:27
je zal waarschijnlijk de amandelsmaak missen; “bolero” heeft poeders om limonades te maken maar ook kan je er poeders vinden met vanille, cocos en amandelsmaak om joghurt en cremes te zoeten. Opgelet de zoete smaak is intensief, je hebt er dus maar weinig van nodig wat voordelig uitkomt , plus is het ook veilig voor diabetici.
Bolero vind je op het internet.
om 10:56
In lange vinGers zit ook ei! Dus helemaal eivrij is het niet. Voor mensen met een ei- allergie zoals mijn zoon kan ik deze taart helaas niet maken…
om 11:13
In dit recept zitten geen rauwe eieren zoals wel in het origineel. Heeft je zoon een ei-allergie dan zou je kunnen kijken of er lange vingers zonder ei (vegan) te koop zijn of op internet zoeken naar een vegan recept voor lange vingers. Succes!
om 21:44
Wellicht verstandig om óf te vermelden dat er ei zit in lange vingers, óf de ei-vrij zin eruit halen. Een ei-allergie kan dodelijk zijn!
om 21:39
Wat een heerlijke taart. Ik heb het vandaag als verrassing voor onze jarige dochter gemaakt. Zij is dol op tiramisu dus daarom deze geprobeerd. Mijn bakvorm is 18cm en hierdoor kon ik 3 lagen maken. (dus wel meer lange vingers nodig) De taart is erg eenvoudig te maken en smaakt helemaal top. Een blijvertje, dus snel opgeslagen onder favorieten!
om 09:41
Zelf ben ik helemaal niet gek van tiramisu. Maar mijn man wel. Toen ik opzocht naar tiramisu taart kwam ik deze tegen. Zonder alcohol dus wilde ik graag deze voor mijn man en gezin maken. Hij was heerlijk we hebben er van genoten. Ikzelf vond 1 pakje koekjes wel weinig dus heb mijn man nog een keer naar de winkel gestuurd. Vandaag ga ik je truffeltaart maken heb er nu al zin in…bedankt voor het delen
om 20:33
Ziet er heerlijk uit! Hoe groot is de springvorm die je gebruikt hebt?
om 09:14
23 cm Eline, ik heb het erbij gezet! 🙂
om 14:28
Hallo Annemiek,
Ik heb deze week geen nieuwsbrief ontvangen, omdat ik geen emailadres van jou kan vinden doe ik het op deze manier.
Een lieve groet,
Ingeborg.