Bereiding
Verhit de wok met een scheutje zonnebloemolie. Voeg de kip toe en bestrooi met zout en peper. Bak de kip op hoog vuur al roerend enkele minuten tot hij bijna gaar is. Schep in een kom en zet opzij.
Verhit de wok opnieuw met een scheutje zonnebloemolie en een klein beetje sesamolie voor de smaak. Bak eerst de wortel op hoog vuur in een klein scheutje bouillon tot hij iets zachter is. Voeg dan de paprika en champignons toe en bak op hoog circa 2 minuten verder. Voeg indien nodig weer een klein scheutje bouillon toe (niet teveel, de champignons laten ook vocht los) om het gaarproces te versnellen en de groenten al een lekkere smaak te geven.
Voeg dan de komkommer, bamboescheuten, taugé, rode peper, knoflook en gember toe en bak al roerend op hoog vuur nog 1 à 2 minuten verder.
Voeg de kip, oestersaus en sojasaus (en indien nodig nog een scheutje bouillon als je iets meer saus wilt of de saus wilt verdunnen) toe en warm nog even goed door, tot de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingedikt.
om 07:36
Wat een heerlijk recept weer, we hebben gesmuld, mijn man zei datieven Chinees kan beginnen!
om 18:20
Kun je dit ook invriezen ?
om 19:34
Ja hoor, dat kan zeker!
om 20:46
Ik vond hem super lekker, ga hem echt vaker maken.
om 19:41
Smaakte heerlijk. Mooi recept.
om 19:07
Vandaag dit gerecht gemaakt. Makkelijk, super lekker en gezond. Komt hier vaker op tafel
om 15:00
Super lekker,al vaker gemaakt
om 09:39
Wat wordt er eigenlijk bedoeld met lichte sojasaus? Wat staat er dan op het etiket.
om 14:53
Op het etiket staat dan lichte sojasaus. 🙂 bijv . Sojasaus van Lee Kum Kee (jumbo) die heeft lichte en donkere sojasaus.
om 14:21
mag ik vragen is dit zout of zoete sojasaus
of is dit alleen met ketjap het geval, bedankt voor het recept
om 14:54
Hoi Carla, ik bedoel zoute sojasaus. 🙂
om 00:17
Heb het óók gemaakt, het is echt heel lekker, en niet moelijk te maken,
Maar hoeveel calorieën zitten hier in ?
om 14:28
Kan je dit gerecht ook zonder sojasaus maken?