Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Toast met roerei en ansjovis
Dit recept komt uit het kookboek van Gordon Ramay, ‘Gordon Ramsay’s Pub Food’. In zijn boek staat dit recept onder de categorie Hartige hapjes met toast, maar wij aten dit gerecht als laat ontbijt, vroege lunch. Het is echt ontzettend lekker!
Dit schrijft Gordon Ramsay zelf over het gerecht: ‘Vroeger, toen er nog veel herenclubs waren, werd de maaltijd niet afgesloten met een zoet nagerecht, maar met een hartig gerechtje op toast – net zoiets als het hedendaagse kaasplankje. Dit gerecht, dat in Groot-Brittanië Scotch woodcock (‘Schotse houtsnip’) wordt genoemd, is hier een voorbeeld van. Het is heel gemakkelijk te maken. Volgens de traditie worden twee ansjovisjes kruislings op het roerei gelegd, als symbool voor de Schotse vlag.
Lunch – 4 personen – 15 min
Ingrediënten
- 8 ansjovisfilets in olie
- 50 g zachte roomboter
- zwarte peper
- 4 grote eieren
- Snufje cayennepeper
- 4 sneetjes brood, wit- of bruinbrood
- 1 tl kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
Bereiding
Hak of prak de ansjovisfilets fijn en meng ze door de zacht geworden boter, samen met flink wat zwarte peper.
Klop de eieren samen met een snufje cayennepeper in een kom.
Laat een klontje boter smelten in de pan en voeg, zodra de belletjes verdwenen zijn, het ei toe.
Roer langzaam in het ei terwijl de pan op een laag vuur staat. Zodra het mengsel begint de stollen neem je de pan van het vuur en roer nog een paar keer totdat de eieren mooi gestold en romig zijn.
Strooi daarna de kappertjes over het eiermengsel.
Rooster de sneetjes brood mooi goudbruin en besmeer ze daarna met de ansjovisboter.
Schep het eiermengsel op het brood en leg de 2 ansjovisfilets er kruislings bovenop.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Mannenvoer, Ontbijtrecepten
Deel je reactie