Bereiding
Maal de bastognekoek fijn in de keukenmachine met hakmes. Smelt de boter in een pan op het vuur of afgedekt in de magnetron. Roer de gesmolten boter door het koekkruim. Verdeel het koekkruim over de bodem van de vier glaasjes.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Smelt de witte chocolade au bain-marie of afgedekt in de magnetron. Klop de roomkaas luchtig. Klop al roerend de witte chocolade door de roomkaas. Spatel de roomkaas door de slagroom. Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt, anders kun je naar eigen smaak de poedersuiker toevoegen. Verdeel het roomkaasmengsel over de vier glaasjes, dit kan met een lepel of met behulp van een spuitzak. Zet de glaasjes afgedekt 10 minuten in de koelkast (langer mag ook) om op te stijven.
Was de kersen. Ontpit en halveer ze. Verdeel vlak voor serveren de kersen over de glaasjes. Garneer met wittechocoladerasp.
-
-
Gesmolten boter door koekkruim roeren
-
-
Koekmengsel over glaasjes verdelen
-
-
Alles klaarzetten
-
-
Slagroom, gesmolten witte chocolade en roomkaas door elkaar spatelen
-
-
Betuwse kersen
-
-
Kersen ontpit en gehalveerd
-
-
Snelle spuitzak van een diepvrieszak waar je een puntje vanaf knipt
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Betuwe Kers.
Deel je reactie