Tom kha kai is een heerlijke Thaise kippensoep met fris geurende specerijen als laos, citroengras en limoenblad en lekker romig gemaakt met kokosmelk. De smaak is licht, fris en romig tegelijk. De rode peper geeft een aangename kick. Een heerlijke comfortsoep voor het hele gezin!
Kipfilet of kipdijfilet
Ik gebruik in dit recept kipfilet omdat die snel gaar is maar je kunt ook kipdijfilet gebruiken. Deze kun je langer in de soep laten meegaren dan de kipfilet, dan wordt hij lekker mals. De paksoi, oesterzwam en rode peper voeg je pas toe als de kipdijfilet gaar is.
Citroengras, limoenblad en laos
Citroengras kun je tegenwoordig in elke supermarkt vinden. Laos (galangawortel) en kaffir limoenblaadjes (djeroek poeroet in het Indonesisch) zijn wat lastiger verkrijgbaar maar kun je vinden in de toko. Als je geen verse laos kunt vinden kun je hem vervangen door gemberwortel. Van limoenblaadjes kun je zowel de verse, ingevroren als de gedroogde variant gebruiken.
Invriezen
Omdat je van al deze ingrediënten maar een klein beetje nodig hebt vries ik de rest in. Gemberwortel kun je de volgende keer bevroren met schil en al raspen wat je nodig hebt. Zo heb je voortaan alles in huis voor een culinair Oosters uitstapje.
Makkelijke recepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Soeprecepten
om 18:30
T was een heerlijk soepje, helaas wel erg zout vonden we. Volgende keer laat ik de bouillonblokjes weg.
om 07:42
Hoi Angela, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft. 🙂 Je hebt het over bouillonblokjes, maar ik heb maar 1 bouillonblokje gebruikt…