Bereiding
Verhit een koekenpan met wat olijfolie en voeg de sjalot, knoflook en chilipeper (hoeveelheid naar eigen smaak) toe. Fruit 2 minuten op laag vuur.
Voeg de courgette en puntpaprika toe en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Bak al roerend op middelhoog vuur 5 minuten verder tot de groenten wat zachter zijn en begint te kleuren.
Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe. Breng nogmaals op smaak met zout en peper. Breng de saus aan de kook en zet het vuur dan laag.
Maak vier kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Bestrooi de eieren met zout en peper. Verkruimel de feta erboven. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot het ei gestold is.
Bestrooi vlak voor serveren met de overige peterselie. Serveer met Turks brood of stokbrood.
Deel je reactie