Een smeuïge tomatenrisotto uit de oven met parmezaan en basilicum. Makkelijk om te maken want je hoeft niet te roeren, de oven al het werk!
Serveren
Je kunt deze tomatenrisotto uit de oven serveren als vegetarisch hoofdgerecht, eventueel met een salade erbij, of je serveert hem met deze gevulde tomaten met gehakt. Een heerlijke combinatie.
*Als je deze gevulde tomaten met gehakt maakt om erbij te serveren kun je de tomatenblokjes vervangen door het tomatenvruchtvlees en sap uit de tomaten.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de ui, knoflook, chillivlokken en een paar blaadjes gescheurde basilicum tot de ui zacht is.
Voeg de risotto en tomatenpuree toe aan de ui en roerbak 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes erdoor.
Schep de risotto in een ovenschaal en giet de bouillon eroverheen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 – 45 minuten in de oven, tot de bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Is het vocht verdampt maar de rijst nog niet gaar, voeg dan wat extra water of bouillon toe en zet nog even terug in de oven.
Roer de boter en 3/4 van de parmezaan door de risotto en laat afgedekt nog 1 minuut staan. Schep de risotto op borden en garneer met de overige parmezaan en basilicum. Ook lekker om er wat balsamicostroop overheen te drizzlen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ik heb het gerecht in de crockpot express gemaakt. Alles in de crockpot op sautestand aanfruiten en bakken en dan de bouillon erbij. Deksel erop en op rijst/risotto stand. Als het klaar is quick release en de boter en parmezaanse kaas erbij en goed doorroeren. Het smaakte heerlijk.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 09:20
kan je je andere recepten van risotto ook in de oven maken?
om 09:28
Ja hoor, dat kan! 🙂
om 23:25
Ik heb het gerecht in de crockpot express gemaakt. Alles in de crockpot op sautestand aanfruiten en bakken en dan de bouillon erbij. Deksel erop en op rijst/risotto stand. Als het klaar is quick release en de boter en parmezaanse kaas erbij en goed doorroeren. Het smaakte heerlijk.
om 08:27
Leuk om te horen dat het ook gemaakt kan worden in de crockpot en dat het smaakte. Bedankt voor de tip!