Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Tomatentaart met geitenkaas
Deze tomatentaart met geitenkaas is een echt zomergerecht, de kleuren en smaken knallen van je bord! Serveer met een lekkere groene salade.
Ingrediënten
- 1/2 recept korstdeeg, of kant-en-klaar quiche- of bladerdeeg
- Steunvulling zoals gedroogde peulvruchten*
- 500 g kerstomaten
- 1 takje verse tijm, rozemarijn en salie
- 75 g geraspte harde geitenkaas
- 350 g zachte geitenkaas
- 2 tl grove mosterd
- 1 el honing
- Olijfolie
*Je gebruikt een steunvulling wanneer je een taartbodem blind moet bakken, voorbakken zonder vulling. De steunvulling voorkomt dat het deeg gaat rijzen. Je kunt de steunvulling hier meerdere keren voor gebruiken.
Verder nodig
- Ronde bakvorm
- Bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het korstdeeg of bladerdeeg uit tot een ronde lap en leg dit in de bakvorm.
Snijd het overtollige deeg eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bedek met een vel bakpapier.
Verdeel hier de steunvulling over en bak de bodem 15 minuten of totdat de randen licht gekleurd zijn, verwijder de steunvulling en bak nog 5 minuten verder zonder steunvulling. Haal de bodem uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 200 graden. Hak de kruiden fijn en roer ze los met de geraspte en zachte geitenkaas, mosterd, honing en zout en peper.
Verdeel over de taartbodem.
Halveer de tomaten en verdeel ze over de geitenkaas.
Besprenkel de tomaten met wat olijfolie, zout en peper en bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven totdat de tomaten zacht zijn en de randen van het deeg goudbruin. Laat de taart voor het aansnijden zeker 20 minuten afkoelen.
om 21:57
Kun je deze taart ook koud eten bijv bij een picknick?
om 09:57
Dat kan zeker, lijkt me heerlijk! 🙂
om 22:11
Wat kan ik gebruiken i.p.v. geitenkaas?
om 11:19
Verse roomkaas en Parmezaan bijv.
om 08:38
Mmmm ziet er overheerlijk uit!!