Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Top 7 best bekeken broccolirecepten
Ik hou van alle groenten, maar in mijn van keukenliefde doordrenkte hartje heeft broccoli een speciaal plekje veroverd.
Door zijn delicate en licht pittige smaak is broccoli mijn favoriete groente om te verwerken in tal van heerlijke gerechten. Het is ongetwijfeld uit onwetendheid dat veel mensen de broccolisteel weggooien – net als dat niemand de naam Repelsteeltje kent (“Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet.”).
Doodzonde! Die steel is nu juist het lekkerst! Als je hem goed geschild hebt (de harde buitenkant is niet lekker, maar de binnenkant … o la la … die is heerlijk romig en zacht!), snij dan plakjes die je net zo bereidt als de bloemknoppen. En let op: koop alleen verse broccoli, die is diepgroen en fris van kleur; broccoli die al gelig is smaakt niet meer.
Voor alle broccolifans, of voor wie dat graag worden wil: sla je slag met een van deze best bekeken broccolirecepten!
Deel je reactie