Ken jij de Mexicaanse tostada al? Een knapperig gebakken of gefrituurde tortilla(wrap) die belegd wordt met een lekkere topping. Deze tostada is belegd met een frisse tomatensalsa en tonijn. Makkelijk om te maken en superlekker!
Je kunt ze serveren als snack, lunch, of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een kom soep erbij.
Tostada
Ik ben dol op de tostada: een krokant en goudbruin gebakken, of gefrituurde tortillawrap belegd met een lekkere topping naar keuze. Je kunt ze beleggen en direct serveren, of beleggen met een topping met geraspte kaas en deze nog even verwarmen in de oven. Je kunt er dus eindeloos mee variëren. Eerder maakte ik deze tostada met gehakt die erg lekker is, vandaag is tijd voor een tostada met salsa en tonijn.
Bakken in de oven
In plaats van frituren bak ik de tortillawraps knapperig en goudbruin in de oven. Als je ze van tevoren insmeert met een beetje olijfolie gaat dat perfect. Je kunt ze ook bakken in de koekenpan, of frituren.
Toppings
In deze variant beleg ik de knapperige tostada met een frisse tomatensalsa met bonen, mais en avocado en tonijn. Een heerlijke combinatie. Ben je geen liefhebber van tonijn? Je kunt hem ook vervangen door bijvoorbeeld gebakken kip, gehakt, of reepjes gebakken biefstuk, of maak een vega variant en bestrooi met wat feta.
Wereldgerechten, Mexicaanse recepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten
Deel je reactie