Ingrediënten
- 2 sneetjes (mais)brood
- 90 g zachte geitenkaas (zo’n rolletje à 100 gram)
- 1 eetrijpe verse vijg, in plakjes
- 2 plakjes serranoham
- 1 tl pijnboompitten
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
Verder nodig
- Vel bakpapier
Een verse, rijpe vijg is heerlijk om zo te eten maar hij combineert ook erg goed met hartige smaken. Deze tosti met zachte geitenkaas, vijg en serranoham is een heerlijk lunchgerecht! Mocht je geen verse vijgen kunnen vinden, dan kun je ook gedroogde vijg gebruiken.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Beleg een boterham met de helft van de geitenkaas en beleg met de vijg, serranoham en pijnboompitten. Drizzle er wat honing overheen en bedek met de rest van de geitenkaas. Dek af met de andere boterham.
Bestrijk de bovenkant van de boterham met een kwastje en wat olijfolie.
Bak circa 15 minuten in het midden van de oven, of tot de kaas zacht en de bovenkant van het brood knapperig en goudbruin is.
Snijd de tosti diagonaal doormidden en serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie