Ingrediënten
- 2 sneetjes brood
- Pindakaas
- Paar plakken kipfilet (vleeswaren)
- Sambal manis (deze is zoeter en iets minder pittig dan sambal oelek)
- Handje taugé
- 1 el gefrituurde uitjes
Een tosti met smeuïge pindakaas in plaats van smeltende kaas? Is dat wel lekker? Hollandse kaaskop als ik ben kan ik volmondig zeggen: “Jazeker!” Deze tosti met pindakaas, kipfilet, taugé en sambal is zelfs héél lekker. Wel een beetje lastig om mooi op de foto te zetten, maar ach, het is de smaak die telt toch! 🙂 Geloof mij maar, deze tosti wil je maken!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Besmeer de boterhammen aan een kant met een royale laag pindakaas. Beleg de pindakaas van één boterham met plakjes kipfilet, sambal manis, taugé en gefrituurde uitjes. Dek af met de andere boterham, pindakaaskant naar beneden. Besmeer de boven- en onderkant van het brood dun met boter.
Bak de tosti’s enkele minuten in een tosti- of grillapparaat tot ze goudbruin zijn. Je kunt de tosti ook goudbruin bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Draai de tosti halverwege dan een keer om.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie