Trapani rigatoni van Jamie Oliver

Trapani rigatoni van Jamie Oliver

Door een collega werd ik onlangs attent gemaakt op dit Italiaanse recept, trapani rigatoni. Een recept van Jamie Oliver, afkomstig uit het kookboek ‘Jamie 30 minutes’. Dit is haar favoriete recept en je begrijpt, dat moest ik natuurlijk direct uitproberen! Inmiddels kan ik haar enthousiasme delen, het is een heerlijk gerecht! Bovendien is het erg fijn dat dit gerecht binnen 30 minuten op tafel staat. Een aanrader dus voor iedereen!

Ingrediënten

  • 500 g rigatoni (pasta)
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 g amandelen zonder vlies
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1-2 Spaanse rode pepers, steeltjes en zaadjes verwijderd
  • 2 flinke bossen verse basilicum
  • 3 ansjovisfilets
  • 450 g cherrytomaten
  • Olijfolie extra vierge, 2 scheuten

DSC_6536_800x536

Verder nodig
Keukenmachine

Bereiding
Blancheer de amandelen kort in kokend water en laat ze uitlekken in een zeef.

DSC_6537_800x536DSC_6539_800x536

Vul een ruime pan met kokend water, voeg iets zout toe, en breng aan de kook. Voeg de pasta toe, roer even door, en kook de pasta (zonder deksel) gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

DSC_6565_800x536

Doe de kaas met de amandelen, knoflook en Spaanse peper(s) in de keukenmachine en hak ze fijn. Doe er met draaiende motor 1 1/2 bosje basilicum, de ansjovis en 2/3 van de tomaten bij.

DSC_6543_800x536

Hak alles tot een fijn prutje en schenk er dan 2 scheuten extra vierge olijfolie bij. Proef even, breng het mengsel eventueel op smaak met zout en peper en zet het aan de kant.

DSC_6544_800x536

Snijd de resterende tomaten doormidden of in kwarten en zet ze zolang aan de kant.

DSC_6568_800x536

Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Vang een klein beetje kookvocht op. Roer de amandelpesto door de pasta en warm alles op laag vuur goed door. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe als je de saus wat dunner wilt maken.

DSC_6577_800x536

Schep de pasta op borden en garneer met de overige tomaten, basilicum en nog wat Parmezaanse kaas.

Trapani rigatoni van Jamie Oliver

Eet smakelijk!

Bron: Jamie 30 minutes

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde