Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Trapani rigatoni van Jamie Oliver
Door een collega werd ik onlangs attent gemaakt op dit Italiaanse recept, trapani rigatoni. Een recept van Jamie Oliver, afkomstig uit het kookboek ‘Jamie 30 minutes’. Dit is haar favoriete recept en je begrijpt, dat moest ik natuurlijk direct uitproberen! Inmiddels kan ik haar enthousiasme delen, het is een heerlijk gerecht! Bovendien is het erg fijn dat dit gerecht binnen 30 minuten op tafel staat. Een aanrader dus voor iedereen!
Ingrediënten
- 500 g rigatoni (pasta)
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g amandelen zonder vlies
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 1-2 Spaanse rode pepers, steeltjes en zaadjes verwijderd
- 2 flinke bossen verse basilicum
- 3 ansjovisfilets
- 450 g cherrytomaten
- Olijfolie extra vierge, 2 scheuten
Verder nodig
Keukenmachine
Bereiding
Blancheer de amandelen kort in kokend water en laat ze uitlekken in een zeef.
Vul een ruime pan met kokend water, voeg iets zout toe, en breng aan de kook. Voeg de pasta toe, roer even door, en kook de pasta (zonder deksel) gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de kaas met de amandelen, knoflook en Spaanse peper(s) in de keukenmachine en hak ze fijn. Doe er met draaiende motor 1 1/2 bosje basilicum, de ansjovis en 2/3 van de tomaten bij.
Hak alles tot een fijn prutje en schenk er dan 2 scheuten extra vierge olijfolie bij. Proef even, breng het mengsel eventueel op smaak met zout en peper en zet het aan de kant.
Snijd de resterende tomaten doormidden of in kwarten en zet ze zolang aan de kant.
Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Vang een klein beetje kookvocht op. Roer de amandelpesto door de pasta en warm alles op laag vuur goed door. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe als je de saus wat dunner wilt maken.
Schep de pasta op borden en garneer met de overige tomaten, basilicum en nog wat Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Bron: Jamie 30 minutes
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten
Deel je reactie