Niks makkelijker dan een traybake voor het avondeten. Alles van één bakblik en de oven doet al het werk. Varieer met ingrediënten uit het seizoen, zo zet je steeds weer iets verrassends op tafel. Deze traybake met röstirondjes, spruitjes en kip smaakt heerlijk in de herfst-, en wintermaanden. De kipfilet leg je de laatste tien minuten van de oventijd op de groenten en röstirondjes en blijft zo lekker mals en sappig.
Familiegerechten, Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten
om 19:11
Het was heerlijk … Kipdijfilet ipv kipfilets, dat was zeker zo lekker . Kipkruiden zelf gemengd vlgs linkje ; ook lekker .
Wel na 10 minuten de kip 5 minuten langer dan t recept (na 16-17 min was de kip gaar).
Rösti rondjes niet heel knapperig maar door de olie/knoflook/ui wel smakelijker .
Dit gaan we zeker nog een keer doen !
om 10:03
Hoi Ingeborg, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft en dat je je eigen draai eraan hebt gegeven. 😀👍
om 17:18
Spruitjes worden droog, buitenste schilletjes taai en de röstirondjes waren heel nat door het vocht dat uit de groenten komt.
Voor mij geen 2e keer.
om 16:08
Hoi Renee, dat is jammer om te horen. Als je de spruitjes omhusseld met een scheutje olijfolie zullen ze niet droog worden maar juist heerlijk van smaak. Probeer alles in een enkele laag op het bakblik te leggen (dus niet gaan stapelen) en zeker de röstirondjes niet op de groenten leggen. Zo bakken ze lekker krokant.
om 23:37
Vanavond gegeten. Superlekker, gemakkelijk en gezond! Dit is een blijvertje
om 09:05
Heel leuk om te horen Martine! 🙂
om 19:53
Het was heerlijk! De rostirondjes zijn een lekkere aanvulling.
om 11:34
Moet je de kip niet eerst even aanbraden?
Zijn die na 10 minuten in de oven gaar?
om 11:45
Hoi Elly, nee hoor, je hoeft de kip niet eerst aan te braden. Kipfilet heeft een korte bereidingstijd en is na 10 minuten in de oven (mede afhankelijk van de dikte van de kip en de oven) een heel eind op weg.