Ingrediënten
- 2 dik gesneden plakken stokbrood (groot genoeg zodat er een ei inpast)
- 2 eieren
- 1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
- 20 g Gryère, geraspt
- Truffelolie
Verder nodig
Vuurvaste koekenpan (geschikt voor in de oven)
Klik hier als je de video niet kan zien — Ik heb al vaker gezegd dat ik geen ontbijtmeisje ben. Toch deel ik tegenwoordig steeds vaker een ontbijtrecept met je. Hoe dat komt? Ik heb ontdekt dat er naast het droge beschuitje of broodje kaas nog zoveel meer mogelijkheden zijn, die niet veel tijd kosten om klaar te maken en waar ik wel echt blij van word.
Dit truffel stokbrood met ei, tijm en Gruyère is daar een perfect voorbeeld van. Snel klaar te maken en door het gebruik van luxe ingrediënten zoals truffelolie, een rustiek boerenstokbrood en Zwitserse Gruyère eenvoudig omgetoverd tot een luxe verwengerecht!
Kookvideo's, Themarecepten, Mannenvoer, Ontbijtrecepten, Lunchrecepten
Ingrediënten
Verder nodig
Vuurvaste koekenpan (geschikt voor in de oven)
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Ontbijt/lunch voor 1 à 2 personen
Bereiding
Verhit de ovengrill op de hoogste stand.
Hol de plakken stokbrood uit, zodat er in het midden een gat ontstaat. Verhit een koekenpan met een scheutje truffelolie en leg de plakken stokbrood erin. Draai het brood na 30 seconden om en breek in het midden van elk plak stokbrood een ei. Bestrooi met wat versgemalen peper, de Gryère en tijmblaadjes.
Zet de koekenpan enkele minuten in de oven, totdat de eieren net gestold zijn (probeer de eidooier zacht te houden, dat is lekker!) en de kaas gesmolten is.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie