Truffeljus (basisrecept)

Bij een lekker stuk vlees mag een goede jus eigenlijk niet ontbreken. Deze truffeljus is gemaakt op basis van rundvleesfond. Door de toevoeging van truffelboter krijgt hij ook een heerlijke truffelsmaak. Omdat ik runderfond als basis gebruikt heb smaakt deze truffeljus heerlijk bij biefstuk, een runderrollade, gehaktbal of een ander stuk rundvlees.

Variaties

Als je de rundvleesfond in dit recept vervangt door gevogeltefond of wildfond kun je hem serveren bij een kip-, of kalkoenrollade, of bij een mooi stuk wild zoals hertenbiefstuk. Houd je niet van truffel dan kun je de truffelboter in dit recept achterwege laten (en 40 gram gewone roomboter gebruiken in plaats van 20 gram) en heb je een heerlijke rundvleesjus. Kortom, met dit recept kun je alle kanten op!

Extra smaak

Voeg na het braden van het vlees de vleessappen in de pan toe aan de jus voor een extra lekkere en krachtige vleessmaak.

Truffeljus (basisrecept)

Basisrecepten, Hartige keuken, Kerstrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde