Tulband voor onze Koning!

Tulband voor onze Koning!De laatste editie van Koninginnedag wordt er dit jaar één om nooit meer te vergeten. Op deze gedenkwaardige dag krijgt ons klein nederig landje voor het eerst sinds 1890 weer een Koning! Bij deze bijzondere troonwisseling hoort natuurlijk ook iets lekkers. Ik maakte daarom speciaal deze heerlijke tulband met sinaasappelglazuur. Schenk er een lekker glaasje Oranjebitter bij en laat de festiviteiten beginnen!

Ingrediënten voor de tulband
250 gram ongezouten roomboter
250 gram witte basterdsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
klein snufje zout

DSC_5401_800x536
Ingrediënten voor het sinaasappelglazuur
sinaasappelsap van bovenstaande sinaasappel
4 el poedersuiker

Verder nodig
Tulbandvorm, fijne rasp, handmixer, spatel

Bereiding
Haal de roomboter ruim van tevoren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur zacht worden. Was de sinaasappel en rasp de oranje schil. DSC_5403_800x536Pers de sinaasappel uit en zet het sap apart. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de tulbandvorm in met een beetje boter. Klop de roomboter en de suiker met de handmixer tot een romig geheel en meng dan één voor één de eieren erdoor.DSC_5411_800x536Zeef de bloem erboven en roer dit met een spatel voorzichtig door het beslag. Spatel als laatste de sinaasappelrasp door het beslag.

DSC_5421_800x536Schep het beslag in de tulbandvorm en zet hem in de oven.DSC_5424_800x536 Bak hem ongeveer 40 minuten totdat hij licht goudbruin is of totdat een houten of metalen prikker droog uit de tulband komt. Laat de tulband even in de vorm afkoelen.

Het glazuur maken (doe dit pas als de tulband helemaal is afgekoeld)
Roer 4 eetlepels poedersuiker los met ongeveer 1 eetlepel sinaasappelsap totdat je een glad, niet te dun, vloeibaar glazuur krijgt. Voeg eventueel iets meer sinaasappelsap toe om de juiste dikte te krijgen.

Keer de tulbandvorm om en zet de tulband op een mooie schaal.DSC_5430_800x536Als de tulband helemaal is afgekoeld giet je het sinaasappelglazuur eroverheen. Serveer meteen.

Tulband voor onze Koning! Tulband voor onze Koning!
Tip! Wil je de tulband echt knaloranje maken voeg dan een paar druppeltjes oranje levensmiddelenkleurstof aan het beslag toe. Je kunt deze tegenwoordig overal via het internet kopen.

Eet smakelijk!

Oranjerecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde