Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en voeg de uien, suiker en een snuf zout toe. Bak op laag tot middelhoog vuur 5 minuten tot de ui zacht is en begint te kleuren. Voeg het gehakt en de shoarmakruiden toe en bak het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 2 el tomaten frito, 1 el rozenharissa en de peterselie toe. Het gehaktmengsel moet smeuïg zijn maar niet nat. Bak kort even mee.
Leg het Turkse brood op het bakblik en bestrijk met een paar eetlepels tomaten frito (houd de randen vrij) en wat rozenharissa. Verdeel het gehaktmengsel eroverheen en bestrooi royaal met geraspte kaas.
Bak 10 tot 15 minuten in de oven, of tot het brood goudbruin en de kaas gesmolten is. Verdeel wat rauwkost over het Turks brood en drizzle de knoflooksaus eroverheen. Snijd in stukken en serveer.
om 11:05
Hoi Annemiek,
Wat is het verschil tussen de gewone harissa en de rozen harissa? Is de rozen variant zachter van smaak of juist voller van smaak ?? De gewone heb ik wel in huis en gebruik ik in kaasdipsaus voor bij de Tortilla chips, maar de rozen variant heb ik nog nooit gebruikt… Ik ben dus erg benieuwd
Groetjes Sandra
om 11:33
Hoi Sandra, je kunt ook gewone harissa gebruiken hoor. Rozenharissa is idd iets milder (en minder pittig) van smaak en wat bloemiger van smaak. Ik vind hem heerlijk, maar het is een kwestie van smaak.
om 11:09
Wat een geweldige en handige recept zegt, top bedankt ! Heerlijk voor een mannenavond met dit weer….
om 15:03
Hallo Annemiek,
Wat ziet dit er ongelofelijk smakelijk uit! Graag wil ik dit proberen, maar ik heb een vraagje over de rozen harissa. Is deze misschien ook te vervangen door iets anders? Ik kan het hier namelijk nergens vinden… Misschien gewone harissa en dan de hoeveelheid aanpassen…
Groetjes Agnetha
om 15:21
Hoi Agnetha, ja hoor, je kunt ook gewone harissa gebruiken en hoeveelheid naar smaak doseren.
om 15:33
Bedankt voor je reactie! Ik ga het proberen!!!