4 stuks – minimaal 1 uur marineren (indien je zelf de shoarma maakt) + 25 minuten bereiding
Ingrediënten
- 4 kleine Turkse broodjes (afbak)
- Olijf- of zonnebloemolie om in te bakken
- 400 g kipshoarma (zie onderstaand)
- 1 ui, in halve ringen
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
- 2 paprika’s (rood en geel), in blokjes gesneden
- 100 g geraspte (pizza of gratin) kaas
- Handje fijngesneden sla (kropsla of little gem)
- ¼ stuk komkommer, in blokjes gesneden
- 1 vleestomaat, in blokjes gesneden
- Knoflooksaus (zie onderstaand)
Kipshoarma
- 400 g kippendij, in reepjes gesneden
- 2 tl milde paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 el olijf- of zonnebloemolie
Knoflooksaus
- 2 el mayonnaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- Paar sprietjes bieslook, fijngehakt
- Klein kneepje honing
Nodig
- Koekenpan (of Airfryer)
- Bakblik met bakpapier (of Airfryer)
Deel je reactie