Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Turkse pizza wraps
Dit is één van mijn favoriete gerechten die ik maak als ik weinig tijd (of zin) heb om te koken, maar toch gruwelijk lekker wil genieten: Turkse pizza wraps! Het is een combinatie van de populaire Turkse pizza en Mexicaanse tortillawraps.
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, gepeld en uitgeperst
- 2 tl shoarmakruiden met zout
- 2 tl geconcentreerde tomatenpuree
- 2 tl sambal manis, of oelek als je van pittig houdt
- 6 zachte tortillawraps
- Paar blaadjes ijsbergsla, gewassen en in smalle repen gesneden
- 1 rode ui, in flinterdunne halve ringen gesneden
- Paar cherrytomaten, in vieren gesneden
- Stukje komkommer, in blokjes gesneden
- 100 g feta, verkruimeld
- Paar takjes koriander, grof gehakt
- Olie om in te bakken
- Eventueel knoflooksaus (deze zelfgemaakte is het allerlekkerst!) om erbij te serveren
Bereiding
Verhit een hapjes-, of koekenpan met wat olie en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de shoarmakruiden, tomatenpuree en sambal toe en bak kort even mee.
Doe het gehakt erbij en roer goed los met een vork. Voeg een klein scheutje water toe, zet het vuur laag en laat het gehakt zachtjes gaar worden.
Verwarm de tortillawraps volgens de gebruiksaanwijzing afgedekt op in de magnetron. Bestrijk de warme tortillawraps met een dun laagje van het gehaktmengsel en beleg verder met sla, komkommer, tomaat, rode ui, feta, koriander en eventueel wat knoflooksaus.
Rol de wrap zo strak mogelijk op en geniet.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vleesrecepten
om 11:57
Leuk om te horen Minoe! Ook hier nog steeds favoriet. 🙂 Het vermelden van het aantal personen blijf ik altijd een dingetje vinden. Ik gebruik onze behoefte als gezin hiervoor als leidraad. Dat jullie dit lekker met z’n tweetjes oppeuzelen, zie ik als een mooi compliment. 😉
om 02:35
Al aantal keren gemaakt en blijft lekker! Wij eten deze hoeveelheid makkelijk met z’n tweetjes op…