Ingrediënten
- 300 g Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
- Zout en peper uit de molen
- Bosje dille
Verder nodig
Dunschiller, rasp, theedoek, knoflookpers
Klik hier als je de video niet kan zien — Romige Griekse yoghurt met komkommer, dille en knoflook; ik heb het natuurlijk over tzatziki! Benieuwd hoe je deze onovertroffen Griekse klassieker zelf maakt? Mijn dochter en ik laten het je zien!
Kookvideo's, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Griekse recepten, Salades, Voor bij de borrel
Verder nodig
Dunschiller, rasp, theedoek, knoflookpers
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Schil de komkommer met de dunschiller en rasp hem grof met een rasp. Doe de geraspte komkommer in een kom samen met een draai uit de zoutmolen en een eetlepel witte wijnazijn. Laat 10 minuten staan.
Pel ondertussen de knoflook en pers uit boven de yoghurt.
Schep de komkommer op de theedoek en draai de theedoek dicht. Draai de theedoek zo strak dat je het vocht uit de komkommer knijpt. Hoe meer vocht je uit de komkommer knijpt, hoe lekkerder de tzatziki straks wordt. Draai de theedoek open en doe de uitgeknepen komkommer samen met 1 eetlepel witte wijnazijn en de olijfolie bij de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper.
Hak de dille fijn en roer door de tzatziki. Klaar is je tzatziki!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie