Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm en vooral de bodem royaal in met de klont roomboter. Bestrooi de bodem met de rietsuiker en kaneel. Draai de vorm rond zodat de suiker en kaneel gelijkmatig over de bodem zijn verdeeld. Let op dat er geen suiker op de randen van de springvorm komt. Verdeel de appelpartjes over de bodem.
Vul een kommetje wat goed warm water en leg de eieren erin. Laat zeker 5 minuten in het warme water liggen. Als de eieren wat warmer zijn zal het cakebeslag minder snel gaan schiften.
Klop ondertussen de boter en de suiker in een kom tot een luchtig en romig mengsel. Dit duurt zeker 5 tot 10 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en klop door het beslag, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen.
Zeef het bakmeel boven het cakebeslag en spatel er luchtig doorheen. Spatel ook de walnoten en hazelnoten door het beslag. Verdeel het cakebeslag over de appels in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 60 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen de rum-suikersiroop. Doe de rum, water en suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer over de bodem van de pan om de suiker te laten oplossen. De rum-suikersiroop is goed als de suiker volledig is opgelost en het mengsel iets dikker begint te worden. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd met een mes de cake los van de rand en open en verwijder de springvorm. Leg een taartschaal op de bovenkant van de appelcake en draai hem om zodat de onderkant van de springvorm boven ligt. Snijd met een mes tussen de appel en de springvorm in om hem los te maken en trek de springvorm er voorzichtig vanaf. Bestrijk de nog warme appels met de rum-suikersiroop.
om 12:48
Heerlijke appeltaart!
om 22:35
dat zien er lekkere recepten uit
om 13:21
Hoi Annemieke, m’n beslag schift steeds als ik het derde ei erbij doe. Hoe kan dit?
om 11:14
Hoi Marijke, ik heb al heel wat cakes gebakken maar toch overkomt mij dit ook nog steeds regelmatig. De enige tip die ik kan geven is om de boter en suiker goed te mixen tot een zachte crème en de eieren één voor één aan het beslag toevoegen. Echt pas het volgende ei toevoegen als het vorige ei volledig is opgenomen door het beslag. Gaat het beslag alsnog schiften bij het derde ei dan komt dit gelukkig weer goed wanneer je de bloem door het beslag spatelt .
om 13:00
Ik heb ipv de bodem dik on te vetten bakpapier gebruikt, dat ging perfect
om 14:06
Dat kan idd ook Ann! ???